REKLAMI GEÇ

Keskin İçişleri Bakanı’na sordu

Keskin İçişleri Bakanı’na sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Denizli Belediye başkanlığı yaptığı dönemde bir şirketin de adını vererek tazminat davası açılıp açılmadığını, sonucunun ne olduğunu, Denizli Belediyesi aleyhine icra işleminin yapılıp yapılmadığını, tazminata ne kadar ana para ve faiz ödendiğinin açıklanmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2012 Cumartesi, 14:56

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle meclis başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi veren Keskin, bir şirketin de adını vererek tazminat davası açılıp açılmadığını, sonucunun ne olduğunu, Denizli Belediyesi aleyhine icra işleminin yapılıp yapılmadığını, tazminata ne kadar ana para ve faiz ödendiğinin açıklanmasını istedi. CHP’li Keskin,soru önergesinde “Denizli Belediyesi’nin sürdürdüğü alt ve üst yapı ile yol yapım çalışmalarındaki uygulama hataları ve hukuk dışı yöntemlerin yüzlerce esnafı mağdur ettiği, birçok işyerinin de bu yüzden ekonomik zarara uğradığı konusu sürekli olarak medyada haber olmakta ve halkın yoğun şikâyetlerine yol açmaktadır” dedikten sonra şu görüşlere yer verdi: “Denizli Belediyesi yönetimi tarafından hukuka aykırı uygulamalarla işyeri zarara uğrayan şirket yöneticileri tarafından belediye aleyhine dava açıldığı, Söz konusu davada belediyenin yüklü bir tazminata mahkum olduğu hakkında ciddi iddialar vardır. Denizli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü ise meclis üyelerinin konuya ilişkin yazılı soru önergelerine kaybedilen bir dava dolayısıyla 50 bin liranın üzerinde yapılan ödemenin söz konusu olmadığını bildirmiştir. Bu durum, yönetim tarafından açılan davayı ve ödenen tazminatı gizlemeye gayret edildiğini açığa çıkarmaktadır”

Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İçişleri Bakanı Şahin’den şu soruların yanıtlarını istedi:
1- 2004-2011 tarihleri arasında ERTAŞ PETROL ÜRÜNLERİ SAN. TİC.LTD. Şirketince hukuka aykırı işlemler nedeniyle Denizli Belediye Başkanlığı aleyhine dava açılmış mıdır?

2- Belediye’nin tazminat ödemesini gerektiren bu dava nasıl sonuçlanmıştır?

3- Dava, Danıştay tarafından onanmış mıdır?

4- Dava sonunda Denizli Belediyesi ‘ne ödeme yapması için icra işlemi uygulanmış mıdır?

5- Belediye bu dava veya davalar sonunda ne kadar anapara ne kadar faiz ödemek zorunda kalmıştır?

6- Hukuka aykırı icraatlar ve keyfi uygulamaların bedelini idare mi karşılamıştır?

7- Anayasa’nın 129/5.maddesi nde,’’Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yetkilerini kullanırken işledikleri suçlardan doğan tazminat davalarının kendilerine rücu edilmek kaydıyla ve kanunun gösterdiği şekil ve şartlara uygun olarak idare aleyhine dava açabilir’’denilmektedir. İdare tazminat davası sonucu uğradığı zararı yönetimde bulunanlardan tahsil etmek için herhangi bir dava açılmış mıdır?

8- Belediye aleyhine 2004-2011 yılları arasında açılmış kaç dava vardır, hangi davalar sonuçlanmış, hangi davalar devam etmektedir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı