REKLAMI GEÇ

Arslan: Dosyalar bekliyor hakim ve savcılar azlediliyor

Arslan: Dosyalar bekliyor hakim ve savcılar azlediliyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, dava dosyaları görüşülmeyi beklerken, iktidarın Danıştay ve Yargıtay Yasası’nı değiştirerek hakim ve savcıları azletmek istediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2016 Cumartesi, 11:47

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Danıştay Kanunu’nda değişikliği içeren yasa tasarısının görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, iktidarın Danıştay ve Yargıtay Yasası değişikliğiyle yüksek yargıyı yürütmeye bağlamanın peşinde olduğunu, yasayla kuvvetler ayrılığı ilkesini yok edileceğini, parlamenter sistem ve hukuk devleti ilkesinin kökünden sarsılacağını ifade etti.

Yargının iş yükünün arttığına işaret eden Arslan, “Bunun için 2011 ve 2014’te değişiklik yaparak yükselttiğiniz daire ve üye sayısını, bugün iş yükünde hiç azalma olmadığı halde düşürmeye kalkıyorsunuz. Son 5 yılda adaletle ilgili 3 kapsamlı paket meclisimize getirilmiş, bunlardan biriyle Yargıtay’ın üye sayısı 250’den 387’ye, Danıştay’ın üye sayısı 95’ten 156’ya çıkarılmıştır. 17/25 Aralık’ın ardından yargıya yeni darbe girişiminizle Yargıtay’daki üye sayısını 387’den 516’ya, Danıştay üye sayısını ise 156’dan 195’e çıkardınız. Bugün ise, ortada dava dosyaları beklerken, Yargıtay ve Danıştaydan işler iki ile dört sene arasında zor gelirken, insanlar adaletin zamanında gerçekleşmemesinden yakınmaktadır. Siz, bu sorunlar sürerken, yargının üzerinde vesayet kurmak için bu çalışmayı yapıyor, hakim ve savcı sayılarını düşürüyorsunuz. Dosyalar bekliyor, hakim ve savcılar azlediliyor” dedi.

“SÜREKLİ DEĞİŞİKLİK SİSTEMİ BOZAR”
Yargıyla ilgili sıkça yasa değişikliğine gidilmesini eleştiren Arslan, “Yargı mevzuatında sürekli değişiklik yapmak, yargı sistemini bozmak demektir. Bir sistem üzerinde ne kadar çok oynarsanız o kadar çok olumsuz sonucun ortaya çıkacağını şimdiden görmelisiniz, bilmelisiniz. Şu an her alanda tam bir çıkmazın içine girmiş iktidar konumundasınız” ifadesini kullandı..

“MECLİS ELİYLE SARAY’A TESLİM YARGI OLUŞTURULUYOR”
Getirilmek istenen düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini kaydeden Arslan, “Bu yasa, kuvvetler ayrılığını yok edecek, hukuk devleti ilkesini zedeleyecek, yürütmenin yargıya sürekli müdahale etmesine olanak sağlayacak, Saray’a teslim olan bir yargıyı meclis eliyle oluşturacaktır. Bu yasa, yasama yetkisinin millet iradesine aykırı kullanımıdır, kazanılmış hakların yok sayılmasıdır. Bu tasarının amacı kamu yararı değil, parti çıkarı, Başkanlık sevdası, tek adamlık rüyası ve dikta isteğidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı