REKLAMI GEÇ

Kadınların barış etkinliğine Japon desteği

Kadınların barış etkinliğine Japon desteği

Denizli’de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyelerine Japon Eğitimci Yoriko Uedahira da destek verdi. Uedahira “Dünyada hep barış, sevgi ve mutluluk olsun. İnsanlar öldürülmesin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Eylül 2012 Cumartesi, 14:25

Denizli’de CHP Kadın Kolları Dünya BarışGünü nedeniyle etkinlik düzenledi. Ellerinde karanfillerle İl Binası’ndan çıkıp Valilik önüne kadar yürüyen CHP’li kadınlar, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Bu arada CHP’li kadınların barış etkinliğine, bir eğitim için Denizli’ye gelen Japon Eğitimci Yoriko Uedahira da destek verdi.

Denizli CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Güngör, son dönemde terör olaylarının artması ve Suriye ile yaşanan gerginlik karşısında ortaya savaş olgusu çıktığını belirtti. Güngör “Neredeyse günde 3-4 kadının yakınları tarafından vahşice öldürüldüğü bir ortamda, kadınlar evlerinde, sokaklarda, ülkesinde ve dünyada barış istiyorlar” dedi.

Yaşanan olumsuzluklara karşı “el uzatmanın zamanı geldi de geçiyor” diyen Güngör “Ülkemize ve insanımıza sahip çıkma zamanı. Biz kadınlar huzur istiyoruz. İnsanca yaşam ve çocuklarımız için gelecek kaygısı olmadan yaşamak istiyoruz. Huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkararak, birlikte hareket etmeye Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Japon misafirden Barış gününe destek
Denizli CHP Kadın Kolları’nın düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğinde Türkiye’ye eğitim görmek için gelen bir Japon eğtimci de destek verdi. Türkiye’nin bir zamanlar Japonya’da yaşanan terör ve savaş olaylarına yardım ettiğini belirten Yoriko Uedahira isimli eğitimci, “Dünyada her ülke her insan bu şekilde yardımcı ve sağduyulu olmalı” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamasında bulunduğu için mutlu olduğunu dile getiren Uedhira “Dünya’da daima sevgi, barış ve mutluluk olsun. İnsanlar öldürülmesin” dedi.

Japonya’da İşaret dili sınıf öğretmenliği yapan Uedahira, Denizli’ye bir eğtiim merkezinde Türkçe öğrenmek için geldi. Uedrahira “Japonya’da sınıf öğretmeniyim hayalim İstanbul’da Türkçe öğrenip, Türkiye’de işaret dili sınıf öğretmenliği yapmak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı