REKLAMI GEÇ

ERDOĞAN’A ‘KAÇAK ET’ SORUSU

ERDOĞAN’A ‘KAÇAK ET’ SORUSU

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “2008 – 2010 yılları arasında yakalanan ve imha edilen kaçak et miktarı ve illere göre dağılımı nedir” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2010 Cumartesi, 15:55

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. AKP’yi hayvan üreticilerine darbe üstüne darbe vurmakla suçlayan Ertemür, “Kırmızı etin en önemli kaynağı olan besi sığırcılığı, özellikle 2007 yılında süt sektöründe yaşanan krizler sonucunda bitme noktasına getirilmiştir” dedi.

2008/2010 yılları arasında toplam büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı ve toplam et üretimi ve et tüketimi rakamlarını merak eden Ertemür, “2009 – 2010 yılları arasında Kurban Bayramında kesilen toplam büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı nedir” diye sordu.

“KURBAN DERİSİ TOPLAMA GÖREVİ KİMLERE VERİLDİ?”
Türk Hava Kurumu ve Kızılay’dan başka vakıf ve derneklere kurban derisi toplama yetkisi verilip verilmediğini soran Ertemür, “İzin verilen dernek ve vakıflar hangileridir” sorosuna yanıt istedi.

DENİZ FENERİ SORUSU
“Deniz Feneri’nin geçmişte topladığı yardımları başka yerlere aktardığından dolayı yargılandığı bilinmekte iken bu kurban döneminde kurban derilerinin Deniz Feneri Derneği tarafından toplanmaması için alınan önlemler nelerdir” diye soran Ertümer, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“2008 – 2010 yılları arasında toplam canlı hayvan ve et ithalatı ne olmuştur? Hangi ülkelerden alınmış ve ne kadar ödeme yapılmıştır?

2000-2002 yılları arasında toplam et ve canlı hayvan ihracatı ne olmuştur? 2002-2010 yılları arasında toplam et ve canlı hayvan ihracatı ne olmuştur? Yıllara ve ülkelere göre dağılımı nedir?

Atıl durumda olan et ve et ürünleri entegre tesisleri sayısı nedir? Bu tesislerin toplam bedeli nedir? Kapalı olmaları nedeniyle oluşan gelir kaybı nedir? Bu tesisleri yeniden çalışabilir hale getirmek için ne tür önlemler alınacaktır?

Kaçak et tüketiminin yılda 7 milyar dolar zarar açtığı göz önüne alındığında, bu kaynağın hayvancılığımız lehine kullanılması neden mümkün olamamaktadır?

Hayvancılık ve kırmızı et üretiminde ülkemizin potansiyelinin kullanılması halinde kaç kişiye iş olanağı sağlanacaktır?

Toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen kaçak etle mücadele konusunda alınan önlemler nelerdir?

2008-2010 yılları arasında yakalanan ve imha edilen kaçak et miktarı ve illere göre dağılımı nedir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı