REKLAMI GEÇ

Ertemür, Arınç’a sordu

Ertemür, Arınç’a sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, AKP iktidarları döneminde alınan personel sayısını sordu.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2010 Çarşamba, 17:15

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, kadrolaşma iddialarını TBMM gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ertemür, “AKP hükümetleri döneminde, kamu kurumlarında yaşanan kadrolaşma, uzmanlık ve mesleki deneyimi gerektiren görevlere siyasi atamaların yapılması, hakkaniyetle bağdaşmadığı gibi, kamu yönetiminde verimliliği de düşürmektedir” dedi.

-ARINÇ’A, KADROLAŞMA SORUSU-
CHP’li Ertemür, Başbakan Yardımcısı Arınç’a, şu soruları sordu:
“Devlet Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı kuruluşları, bölge ve il müdürlükleri ile hizmet yürüttüğü bütün birimlerde çalışan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısı 2002 yılında ne kadardır? 2010 yılı sonu itibarıyla bu sayı ne kadardır?
2002’den 2010’i sonuna kadar vefat, başka kuruma geçme, kendi isteği ile ya da emeklilik gibi nedenlerden dolayı ayrılan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısı ne kadardır?
2002 ile 2010 tarihleri arasında Devlet Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı kuruluş ve müdürlükleri ile hizmet birimlerinde işe başlayan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısı ne kadardır? Bunların işe alınma yöntem ve esasları nedir?
2002-2010 tarihleri arasında Devlet Bakanlığı istisnayı kadrolara ataması yapılan ve daha sonra başka kurumlara nakil yoluyla atananların sayısı kaçtır? İsimleri nelerdir?
Ataması yapılanlar arasında bakanların, milletvekillerin ve AKP üst düzey yöneticilerinin yakınları var mıdır? Kimler atanmıştır? 2002 ile 2010 yılları arasında KPSS puanıyla bakanlığınız merkez teşkilatı, bağlı kuruluş ve müdürlükleri ile hizmet birimlerine kaç kişi alınmıştır? Alınan kişilerin KPSS puanı kaçtır? Hangi kadro ve unvanla alınmışlardır? Yıllara göre dağılımı nedir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı