REKLAMI GEÇ

Ertemür, Başbakan’a kadrolaşmayı sordu

Ertemür, Başbakan’a kadrolaşmayı sordu

CHP Denizli Milletvekili Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanlık merkez teşkilatı, bağlı kuruluşları, bölge ve il müdürlükleri ile hizmet yürüttüğü bütün birimlerde çalışan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısının 2002 ile 2010 yılı sonu itibarıyla ne kadar olduğunu sordu.

/ DENİZLİHABER / 14 Ekim 2010 Perşembe, 16:28

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, kadrolaşma iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanlık merkez teşkilatı, bağlı kuruluşları, bölge ve il müdürlükleri ile hizmet yürüttüğü bütün birimlerde çalışan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısının 2002 ile 2010 yılı sonu itibarıyla ne kadar olduğunu sordu.
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle kamu kurumlarındaki kadrolaşma iddialarını sordu. AKP hükümetleri döneminde kamu kurumlarında kadrolaşmanın yaşandığına dikkat çeken Ertemür, “Yaşanan kadrolaşma, uzmanlık ve mesleki deneyimi gerektiren görevlere siyasi atamaların yapılması, hakkaniyetle bağdaşmadığı gibi, kamu yönetiminde verimliliği de düşürmektedir. Özellikle Başbakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlara yapılan bu tür atamalar telafisi mümkün olmayan sorunlara ve sonuçlara yol açmıştır” dedi.

AKP İKTİDARINDA ALINAN PERSONEL SAYISINI SORDU
2002’den 2010’un sonuna kadar vefat, başka kuruma geçme, kendi isteği ile ya da emeklilik gibi nedenlerden dolayı ayrılan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısını merak eden Ertemür, Başbakan’a, şu soruları sordu:
“2002 ile 2010 arasında Başbakanlık merkez teşkilatı, bağlı kuruluş ve müdürlükleri ile hizmet birimlerinde işe başlayan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısı ne kadardır? Bunların işe alınma yöntem ve esasları nedir?
2002 ile 2010 arasında Başbakanlığa bağlı istisnayı kadrolara başta özel kalem müdürü olmak üzere Başbakanlık Müşaviri ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ataması yapılan kişi sayısı kaçtır?
2002 ile 2010 arasında görevde alınanların sayısı kaçtır? İdari mahkemelerce görevine dönenlerin sayısı kaçtır? Göreve iade edilmeyen kişilere tazminat ödendi mi? Ödenen kişi sayısı ve toplam tutarı nedir?
2002-2010 tarihleri arasında istisnayı kadrolara ataması yapılan ve daha sonra başka kurumlara nakil yoluyla atananların sayısı kaçtır? İsimleri nelerdir?”

-“BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİN YAKINLARI VAR MI?”-
Ataması yapılanlar arasında bakanların, milletvekillerin ve AKP üst düzey yöneticilerinin yakınları olup olmadığını soran CHP’li Ertemür, “Kimlerin yakınları atanmıştır? İsimleri nelerdir? 2002 ile 2010 yılları arasında KPSS puanıyla Başbakanlık merkez teşkilatı, bağlı kuruluş ve müdürlükleri ile hizmet birimlerine kaç kişi alınmıştır? Alınan kişilerin KPSS puanı kaçtır? Hangi kadro ve unvanla alınmışlardır? Yıllara göre dağılımı nedir” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı