REKLAMI GEÇ

Ertemur, bayramda yaşananları sordu

Ertemur, bayramda yaşananları sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, Denizli’de yaşanan olayları, TBMM gündemine getirdi. Ertemur, İçişleri Bakanı Atalay’ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2009 Salı, 17:21

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesiyle, Denizli’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaşananları, TBMM gündemine taşıdı. Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Denizli’de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş Sendikası üyeleri ve elinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlarımızın bulunduğu gruba polis müdahale etmiştir. Kadın, çocuk ve yaşlılarında bulunduğu bu gruba yapılan sert müdahale, dernek ve sendika üyelerinin kendilerini tanıtmasına rağmen devam etmiştir. Denizli’de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak isteyen, ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk resimleri bulunan vatandaşlarımıza karşı orantısız güç kullanmış, daha da öte giderek sivil toplum örgütü yöneticilerini gözaltına almıştır” dedi.

Ertemur, konuyla ilgili şu soruları yöneltti:
-Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyetimizin 86. yılı coşku ile kutlanırken, Denizli’deki kutlamalara emniyet güçleri neden müdahale etmiştir? Emniyet güçleri tarafından kadınların, çocukların, yaşlıların bulunduğu gruba karşı gereksiz ve orantısız güç kullanılması Cumhuriyet Bayramı coşkusunu engellemek için özellikle mi yapılmıştır?
-Denizli Valiliği ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi ülkemizin önemli sivil toplum örgütünün üyeleri ve sendikacıların bulunduğu bu grubu, yasa dışı eylem yapacak gruplardan ayırabilecek istihbarat bilgisi ve mesleki deneyimden yoksun mudur?
-Denizli’de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında provokatör oldukları tespit edilen kaç kişi göz altına alınmıştır? Bu gruplar Denizli’de mi bulunmaktadır, yoksa il dışından mı gelmişlerdir? Müdahale için neden resmi geçit töreni beklenmiştir? Törenlerin provoke edileceği yönündeki iddia ve açıklamalar yaşanan skandalı örtmek için mi ortaya atılmıştır?
-Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan bu skandal nedeniyle, Türkiye kamuoyundan, ilgili sivil toplum örgütlerinden ve Denizli halkından özür dilemeyi düşünüyor musunuz?
-Konuyla ilgili açılan soruşturma var mıdır? Varsa ilgililer hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı