REKLAMI GEÇ

Ertemur, Çal Devlet Hastanesi’ni sordu

Ertemur, Çal Devlet Hastanesi’ni sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Denizli’nin Çal İlçesi’ndeki devlet hastanesinde, nüfus yoğunluğu ve uzman doktor eksikliği nedeniyle, ilçedeki sağlık hizmetlerinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2009 Cuma, 17:24

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çal’da sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntının sebebini sordu.

Ertemur, “Denizli’ye bağlı Çal ilçemizde nüfus yoğunluğu ve ilçe merkezindeki hastanede uzman doktor eksiği nedeniyle sağlık hizmetlerinde ciddi sıkıntı yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız acil servis ve polikliniklerde yeterli sağlık hizmeti verilememesi nedeniyle, il merkezinde bulunan hastanelere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum hem maddi kayba hem de zaman kaybına neden olmaktadır” dedi.

Ertemur, konuyla ilgili şu soruları, Bakan Akdağ’a yöneltti:
1- Çal Devlet Hastanesi’nde kaç branşta doktor açığı vardır?

2- Çal Devlet Hastanesi’ne atanan genel cerrahi uzmanının göreve başlamadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa ataması yapıldığı halde neden görevinin başında değildir?

3- Bu hastanemizde görevli başka bir genel cerrahi uzmanı var mıdır? Yoksa acil durumlara nasıl müdahale edilmektedir? Genel cerrahi uzmanı bulunmaması nedeniyle yaşanabilecek can kaybı vakalarının sorumlusu kim olacaktır?

4- Çal Devlet Hastanesi’nde boş bulunan kadın doğum ve çocuk doktoru kadrosuna neden atama yapılmamaktadır? Ne zaman yapılacaktır?

5- Bu hastanemizde, personel yetersizliği nedeniyle evrak işlemlerinin aksadığı iddiası doğru mudur? Bu konuda ne önlem alınacaktır?

6- Denizli merkez ve ilçelerinde uzman doktor açığı olan başka sağlık birimi var mıdır? Hangi sağlık birimlerinde ve hangi branşlarda açık vardır? Bu branşlara ne zaman atama yapılacaktır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı