REKLAMI GEÇ

“Kabinlere, görüntü cihazı sokulmasın”

“Kabinlere, görüntü cihazı sokulmasın”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Kavak, bazı ilçe ve köylerden, oy kullanma kabinlerinde, gizli çekimler yapılacağına ilişkin duyumlar aldıklarını ve seçmenlerin tehdit edildiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2009 Cuma, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Kavak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, bazı ilçe ve köylerde, oy kullanma kabinlerinde, kamera ve fotoğraf makineleri ile gizli çekimler yapılarak, seçmenlere baskı ve tehdit yapılacağına ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi. Çok sayıda şikâyet telefonu gelmesi üzerine, gerekli başvuruları yaptıklarını söyleyen Kavak, “Bazı siyasi parti mensupları, oy kaygısına düşüp seçimlerde alacakları kötü sonuçların önüne geçebilmek için bu tür yollara başvuruyorlar. Seçmenler, kendilerini teşhir etmekle tehdit edilmekte. Söz konusu iddialar için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Seçim Kurulu’na konu hakkında bir dilekçe verdik. Söz konusu şikâyetlerle ilgili olarak seçim günü oy kullanma esnasında, bu tür cihazlar için tedbir alınmasını istedik. Verdiğimiz dilekçe bu gün itibari ile YSK tarafından incelemeye alındı. İl Seçim Kurulu tarafından bu iddiaların önüne geçileceğinden şüphemiz yok. Seçimler baskı ile yapılamaz” dedi.

Türkiye genelinde, daha önce de bazı illerde bu tür şikâyetlerin olduğunu söyleyen Kavak, “Daha önce Van’da seçim kurullarına bu tür şikâyetler yapıldı. Bu şehrimizdeki İl Seçim Kurulu tarafından, baskıların önüne geçilmesi için bir karar alındı. Aynı kararın şehrimizde de seçimlerin bu tür baskı ve tehditlere maruz bırakılmadan uygulanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı