REKLAMI GEÇ

Kavak’tan Erdoğan-Doğan yorumu

Kavak’tan Erdoğan-Doğan yorumu

CHP’nin 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Kavak, kamuoyunu günlerdir meşgul eden Tayyip Erdoğan-Aydın Doğan polemiğine değinerek, “Bir işadamıyla söz düellosuna giren Başbakan, açıklamalarında işadamının kendisinden yolsuzluk talep ettiğini söyleyebiliyorsa, bunun yasal gereği bugüne kadar neden yerine getirilmemiştir” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2008 Salı, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Ali Kavak, AKP ve Başbakan Erdoğan’la ilgili sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kuruluş ilkelerinden tamamen uzaklaştığına dikkat çeken Kavak, hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştirdi. Ülke ekonomisinin yabancılara teslim edildiğini dile getiren Ali Kavak, “Fabrikalar, oluşturulan ekonomik ve teknolojik birikimler yok pahasına, stratejik önemi göz ardı edilerek özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekilmiştir” diyerek özelleştirmelere karşı tepkisini dile getirdi.

Kamuoyunu günlerdir meşgul eden Başbakan Erdoğan ile Doğan Medya Grup Patronu Aydın Doğan arasındaki sürtüşmeye de değinen Kavak, tartışmada yeni bir cephe açtı. Aydın Doğan’ın kendisinden yolsuzluk talep ettiğini iddia eden Erdoğan’ı, böyle bir durumda bu talebin yasal gereğini yerine getirmemekle suçlayan Kavak, ülkenin yolsuzluk ve vurgunculuk olaylarıyla sarsıldığını söyledi. AKP’nin, bu tür olaylarla birlikte ülkeyi içte ve dışta itibarsız hale getirdiğini ifade eden Kavak, “Başbakan’ın ağzından Ceyhan Rafinerisi’nin “Bizim Çalık Grubu’na verdik, sana vermeyeceğiz” sözlerini Aydın Doğan açıklamaktadır. Bir işadamı ile söz düellosuna giren Başbakan, açıklamalarında işadamının kendisinden yolsuzluk talep ettiğini söyleyebiliyorsa bunun yasal gereği neden hala yerine getirilmemektedir” diye konuştu.

Toplantının ardından topluca Vilayet’in önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk bırakan CHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, saygı duruşunda bulunmaları ve İstiklal Marşı’nı söylemelerinin ardından, vatandaşlara karanfil dağıtarak parti binasına geri döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı