REKLAMI GEÇ

Kavak’tan uçak eleştirisi

Kavak’tan uçak eleştirisi

CHP İl Başkanı Ali Kavak, Parti binasında düzenlediği toplantıda 26 Ekim’de tekrar başlayacağı açıklanan Denizli-Ankara uçak seferlerinin fiyasko ile sonuçlandığını belirterek; “Uçak havada kaldı, bir türlü inemiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2008 Cuma, 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Kavak Denizli-Ankara seferlerinin tam bir fiyaskoya dönüştüğünü söyledi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Kavak, “Başbakan 14 kez Denizli’ye geldi, 14 kez bu ilden bir şeyler götürdü. 1 Temmuz 2008 tarihinde büyük bir şovla AKP milletvekilleri de dahil olmak üzere THY’nin 17 personeliyle beraber Ankara’dan, Denizli’ye uçak indi.  THY yeterli doluluk oranına ulaşılamadığı gerekçesiyle uçuşları iptal etti. Ancak daha sonra 26 Ekim’de seferlerin yeniden başlayacağı ifade edildi. Uçak seferlerinin bu tarihte başlayıp başlamayacağı hala belli değil” dedi.

Uçak seferlerinde yeterli doluluk oranına ulaşabilmek için önce ekonomik koşulların düzeltilmesi gerektiğini dile getiren Kavak, “Öncelikle siz sanayiyi yok ederseniz, işçileri işsiz bırakırsanız, Ankara’ya gidecek insanların cebinde para bırakmazsanız, bu uçağı kiminle dolduracaksınız? Öncelikle siz Denizli ekonomisini düzelteceksiniz. Denizli’de birçok işyeri, uygulanan düşük kur ve teşvik yasası nedeniyle ya kapanmış, ya da başka bölgelere taşınmış.   Binlerce işçi sokakta kalmış. Siz önce bu sorunları çözeceksiniz, bunları çözmeden Ankara uçağını dolduramazsınız” ifadelerini kullandı.

Denizli Belediyesi’nin su sayaçları konusunda aldığı kararı da eleştiren Kavak, “Denizli Belediyesi su sayaçları konusunu da tam bir komediye dönüştürdü. “Su saati ile ilgili konu, 7 Temmuz 2007 tarihinde Belediye Meclisi gündemine gelmiş ve AKP’lilerin oyuyla kabul edilerek bugünkü komedi ortaya çıkmıştır. Biz Denizli olarak çok zengin bir il değiliz. Sayaçlarımız sağlamsa, sağlam sayaçlarımızı kullanmaya devam ederiz. Bir arıza ve kaçak varsa, belediye görevlilerinin kontrolünde ya değiştirilir, ya da arızası giderilir.  Denizli Belediyesi ilimizde 40 bin adet su sayacını değiştirmeyi planlamış. Düşünebiliyor musunuz? 40 bin adet su sayacı arızalı olsun veya olmasın değiştirilecek.  Bunun parasal değeri ise 2 trilyon lira. Yani Denizli halkının cebinden bu para boş yere sokağa atılacak. Yoksul Denizli halkının cebinden alınan bu paralarla birileri zengin mi edilmeye çalışılıyor? Zamanında akıllı elektrik sayacı adı altında bir furya başlatılmıştı ve birileri zengin edilmişti. Su sayaçları konusunda da birileri zengin mi edilmek isteniyor?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı