REKLAMI GEÇ

Merkezefendi CHP’den özel istihdam bürosu tepkisi

Merkezefendi CHP’den özel istihdam bürosu tepkisi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, 2003 yılında çıkarılan Özel İstihdam Büroları Yasası’nın OHAL’i fırsat olarak gören iktidar tarafından uygulamaya sokulduğunu belirterek, hem işçi, hem de işveren açısından büyük sıkıntılar yaratacak düzenlemeden vazgeçilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2016 Perşembe, 14:11

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, parti merkezinde basın toplantısı düzenleyerek Özel İstihdam Büroları Yasısı’na tepki gösterdi. Toplantıya CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve İl Başkanı Teoman Sancar da katıldı.

BARET TAKTILAR, ÖNLÜK GİYDİLER
Demirci ve Sancar başta olmak üzere katılanlar baret taktı, önlük giydi. Siyasi iktidarın bir yandan taşeron işçilere kadro sözü verirken, yeni bir şark kurnazlığı ile aldatmacanın içine girdiğini öne süren Demirci, 2003 yılında çıkarılan Özel İstihdam Büroları Yasası’nı bugüne kadar uygulamaya koymayıp, OHAL yasasını fırsat bilerek, işçilerin grev, toplu gösteri ve eylem yapamayacağı bir dönemde, anlamsız bir şekilde uygulamaya koyduğunu söyledi.

denizli-merkezefendi-chp-ozel-istihdam-burolarina-tepki-1

“İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALKACAK”
Özel istihdam bürolarına neden karşı çıktıklarını anlatan Demirci, “İş güvencesi ortadan kalkacak, kural dışı güvensiz ve esnek çalışma biçimi kural hale gelecek, kıdem tazminatı fiili olarak yok edilecek, ihbar tazminatı ortadan kaldırılacak, sendikal örgütlenme çok ciddi kan kaybedecek, işverenin işten çıkarma maliyeti düşecek, işçiler istenildiği gibi kullanılıp kapı dışına konulabilecek, kayıt dışı istihdam artacak, çalışma ve iş yaşamı tamamen kural dışı olacak” dedi.

“İNSANLIK ONURU HİÇE SAYILIYOR”
Dünya üzerinde 40 milyon işçinin kiralık olarak çalıştığını anlatan Demirci, bunların yüzde 52’sinin 3 aydan daha kısa süreli çalıştıklarını ifade etti.

Demirci, “Bu yasa işçinin değil, sermayenin talebiyle çıkarılmıştır. Bu yasa, insanlık onurunu ve emeğin kutsal değer olduğunu hiçe sayan, insanlıkla bağdaşmayan, emeğiyle geçinen milyonlarca vatandaşa yapılan haksızlıktır” diye konuştu.

“İŞVERENİN DE LEHİNE DEĞİL”
Yasanın işveren lehine görünse de, bu kesime de büyük kayıpları getireceğini savunan Demirci, “Üretim ve kalite düşecek, zaman içinde kalifiye eleman bulmakta zorluk çekilecek. Denizli’de 200 bin SGK’lı, 50 bin kayıt dışı işçinin iş yaşamı tehlikeye girecek. Günü birlik kararlarla Türk ekonomisini ve iş hayatını çıkmaza, bilinmeze götüren iktidar, bu yönetmelikle işvereni de, işçiyi de zor durumda bırakacak” dedi.

denizli-merkezefendi-chp-ozel-istihdam-burolarina-tepki-2

“ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI KÖLE PAZARIDIR”
CHP’nin bu uygulamayla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne müracaatının bir an önce değerlendirilip karara bağlanmasını isteyen Sedat Demirci, “Özel istihdam büroları köle pazarlarıdır. Özel istihdam büroları ile geçici iş ilişkisi içinde olunmasını istemek Orta Çağ kafasıyla oluşturulan insan ticaretidir. İnsan ticareti, tarihteki en büyük insanlık suçlarından biridir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı