REKLAMI GEÇ

SEÇİM STARTINI DENİZLİ’DEN VERECEK

SEÇİM STARTINI DENİZLİ’DEN VERECEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2011 genel seçimlerine Denizli’den start verecek. Konu hakkında açıklama PM Denizli Vekili Üyesi Ertemür’den geldi. Ayrıca CHP, Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı Denizli’de 3 günlük bir çalıştay üzerinde çalışıyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2010 Çarşamba, 18:12

Cumhuriyet Halk Partisi, Mayıs ayında gerçekleştirilmesi öngörülen 2011 genel seçimleri için ilk mitingi Denizli’de verecek. Konu şu an için tasarı aşamasında. PM üyeleri ve MKYK üyeleri büyük ölçüde bu fikre sıcak bakıyor. Ancak nihai kararı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu verecek. Onun tavrı da olumlu. Açıklama CHP’nin PM Üyesi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür’den geldi.

KEŞKE ERKEN OLSAYDI!
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde Denizlili gazetecilerle bir araya gelen Ertemür, referandum sonrası değerlendirmelerde bulundu. Denizli’nin yaşanılan kriz sonrası ödediği faturalar ve belediyenin kent merkezinde yaşattığı alt yapı çilesine tepki ve AKP’ye karşı dik duruşu ortaya koymak için referandumda hayır dediğine dikkat çeken Ertemür, “Başbakan Erdoğan tekstilcinin sorunları için Denizli’ye gelecekmiş, keşke bu referandum birkaç yıl önce olsaydı da Denizli’de bu kadar fabrika kapanmasaydı” diye konuştu.

DENİZLİ MESAJINI ALDIK
Denizli’nin AKP’nin kalesi konumundayken referandumda sergilediği duruşla kendileri açısından önemli bir sorumluluğu da ortaya çıkardığını dile getiren Ertemür, “Denizli’nin bize verdiği mesajı da aldık. Artık bu çizgiyi daha üst sıralarda tutmak için gayret göstereceğiz. Bunun için biz 13 Eylül’den bu yana il ve ilçe örgütleri bazında alan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzde bir genel seçim var. Amacımız bu yapıyı daha sağlamlaştırarak korumak” dedi.

CHP’DEN HAYIR JESTİ
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 2011 Genel Seçimleri’ni Denizli’den başlatması üzerine bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Büyük bir aksilik, beklenmedik bir durum çıkmazsa, Sayın Genel Başkanımızın seçim startını Denizli’den başlatmasını istiyoruz. Bunun üzerine çalışmamız var. Bu resmi bir prosedüre dökülmese de önemli ölçüde kabul gördü” dedi. Gerek PM gerekse MKYK’nın Denizli konusunda hassasiyetle durduğunu dile getiren Ertemür, kararın olumlu çıkacağı inancıyla müjdeyi vermekten çekinmedi.

DENİZLİ ÇALIŞTAYI DA GÜNDEMDE
CHP Örgütü ayrıca tahminen 3 gün sürecek, sanayiciler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kentin önemli isimleriyle ayrı ayrı toplantıların ve değerlendirmelerin yapılacağı bir çalıştay modelli Denizli Toplantıları üzerinde çalışıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek ve 2011 genel seçimlerine yönelik çalışmaları için de baz alınabilecek verilerin derlenilmesinin planladığı toplantılar konusunda çalışma tamamlanmış değil. Hem Denizli örgütünün başındaki isim Zafer Gönenç, hem de PM Üyesi Denizli Vekili Ertemür çalıştay hazırlığını doğruladı ancak açıklama yapmak için erken olduğu değerlendirmelerinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı