REKLAMI GEÇ

“Terbiyeyi AKP’den öğrenecek değiliz”

“Terbiyeyi AKP’den öğrenecek değiliz”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Bakan Selma Aliye Kavaf’ın boş konuştuğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:38

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Denizli mitinginde yaptığı konuşmada vatandaşı kışkırttığını iddia etmesine, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, “Boş konuşuyor. Bakan olarak önce sorumlu olduğun yurtlardaki taciz olaylarını önle, sonra siyaset yap. Bakan bile olsa önce herkes haddini bilmeli. Terbiyeyi AKP’den öğrenecek değiliz” diyerek karşılık verdi. CHP Denizli mitingine katılımın ve coşkunun AKP’yi korkuttuğunu ileri süren Ertemür, “Bu nedenle olayı gölgelemeyi amaçlayan Bakan Kavaf’ın, bakanlığındaki icraatları gibi eleştirilerinin de içi boş ve anlamsız” dedi.

“HERKES HADDİNİ BİLMELİ”
“Genel Başkanımızın Başbakan’a ‘Recep Bey’ diye hitap etmesini saygısızlık olarak değerlendirmiş. Bakan bile olsa önce herkes haddini bilmeli. Terbiyeyi AKP’den öğrenecek değiliz” diyen Ertemür, şöyle devam etti: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun hangi sözü yanlış. Ekonomik kriz yüzünden tekstil ile uğraşan sanayicin intihar etmesi mi, yoksa bir zamanlar Türkiye’nin en büyük tekstil kuruluşlarından olan bir sanayi devinin batması mı? Yoksa hayırseverlerin yaptırdığı dersliklerin hükümet tarafından yapılmış gibi gösterilmesi mi? Gerçeklerin dile getirilmesi Bakan’ı niçin rahatsız ediyor? Kalkmış bir de ‘Kılıçdaroğlu dersini iyi çalışmamış’ diye konuşmuş. Hazreti Mevlana’nın bir sözü var, ‘Her lafa bakarım laf mı, bir de söyleyene bakarım’ diye. Bakan Kavaf’ın açıklamaları bu sözü anımsatıyor. Sorumlu olduğu bakanlığının denetimindeki yurtlarda kalan çocukların taciz ve kötü muamele gibi olayları bile önleyemeyen Bakan önce kendi işini layıkıyla yapsın, sonra siyaset yapmayı kendinde hak görsün. Kayıp çocuklarla ilgili soru önergemiz altı aydır kendisinden yanıt bekliyor. Bizim her boş konuşmaya verilecek bir cevabımız mutlaka vardır.”

“1 EKİM’DE BÜYÜKŞEHİR TEKLİFİNİ ÇIKARALIM”
Büyükşehir projesini her zaman desteklediklerine de dikkat çeken Ertemür, “Şimdi de diyoruz ki, bunun için 2011 seçimlerini beklemeye gerek yok. Ekim’de Meclis açılınca büyükşehir teklifini getirin bir günde çıkaralım. Amaç bu konuyu referandumda oya dönüştürmek. Ancak halk bu siyasi senaryolara artık itibar etmiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı