REKLAMI GEÇ

Varlıker hal esnafının sorunlarını dinledi

Varlıker hal esnafının sorunlarını dinledi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve ilçe örgütü Toptancı Hali’ni ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2017 Perşembe, 16:08

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, ilçe örgütü ile birlikte Toptancı Hali’nde incelemelerde bulundu, esnaflar ile sohbet etti.

Esnafın sorunlarını dinleyen Varlıker, kongre sürecinde söz verdikleri gibi dertleri yerinde dinlemeye başladıklarını belirterek, kendilerine aktarılan ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Esnafın en büyük problemlerinin sebze ve meyvelerin hale girmeden pazar yerlerine ve marketlere ulaşması olduğunu anlatan Varlıker, “Kesinlikle kontrol ve denetim yok. Belediye hiç bir şekilde kontrol yapmıyor ve dışarıdan mal girişine sessiz kalıyor” dedi.

2005 yılından önce Denizli’nin tüm girişlerinde sebze meyve taşıyan kamyonların durdurulup kontrol edildiğini anlatan Varlıker, “Belediye ve vergi denetmenleri birlikte hareket ediyordu. Ancak denetimlerin 2005 yılından bu yana yapılmadığını öğrendik. Kayıtsız sebze ve meyvelerin kontrolleri de yapılamadığı için sağlıksız ürünler piyasaya sürülebiliyor” dedi.

Halin en büyük sorunun denetimsizlik olduğunu anlatan Varlıker, bunun ekonomiye ve hal esnafına büyük zarar verdiğini üzülerek gördüklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı