REKLAMI GEÇ

Varlıker: “Kaleiçi’nin hali içler acısı”

Varlıker: “Kaleiçi’nin hali içler acısı”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda inceleme yaptı, esnaflar ile bir araya geldi. Kaleiçi’nde sorunların yumak haline geldiğini belirten Varlıker, “Kaleiçi’ne can verecek projemiz hazır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2018 Pazartesi, 14:48

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve partililer Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nı ziyaret etti. İşyerlerini tek tek dolaşan, 50’den fazla esnafla sohbet eden Varlıker ve ekibi, yaşanan sorunları yerinde dinledi, çözüm önerilerini sundu.

Ziyarete ve izlenimlerine ilişkin açıklama yapan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, görevi devraldıkları günden itibaren söyledikleri “Der, dert yerinde, dertlilerle dinlenir” sloganıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

“KALEİÇİ KIŞIN DONUYOR, YAZIN YANIYOR”

Kaleiçi’nde büyük sorunların yaşandığını anlatan Varlıker, “En büyük problemleri yıllardır çözülemeyen çatı sorunu. Çarşının üzerinin kapatılması her dönemin en büyük sorunu olarak Denizli kamuoyunda yer alıyor. Esnafın tamamı, çarşının kışın buz gibi olduğunu yazın ise sıcaktan durulmadığını söylüyor ve ‘siz yağmur altında alışveriş yaparmısınız?’ diye soruyor.

Esnafların yağmurda, rüzgarda, karda mallarını koruyamamaktan şikayetçi olduğunu ifade eden Varlıker, esnafların ürünlerini tenteler ile korumaya çalıştıklarını, ancak tentelerin de rüzgara ve yağmura dayanmadığını kaydetti.

“HER SEÇİM DÖNEMİNİN VAADİ”
Kaleiçi esnafına her seçim döneminde çarşının üzerinin kapatılacağının vadedildiğini anlatan Tolga Varlıker, “Görüyoruz ki bu sözler yerine getirilmemiş. Çatı için tek bir proje bile üretilmemiş. Mevcut çatıyı da daha güzelini yapacağız diye sökmüşler, ancak devamını getiren olmamış. Bizim önerimiz, tek bir kaynak yapılmadan, hafif ahşap malzemeler ile çatı kurulabilir. Bunun için, Eskişehir Odun Pazarı ve Bursa Tarihi Kapalı Çarşı örnekleri incelenebilir” dedi.

“PAZARYERİ CİDDİ SORUN”
Kaleiçi’nde önemli sorunlardan birini de pazaryerinin oluşturduğuna dikkat çeken Tolga Varlıker, “Pazaryeri SİT alanı olduğu için yıkılamıyor ama restarasyon da yapılmıyor. Pazaryeri çok daha modern hale getirilip, yanına otopark yapılabilir. Pazaryerinin şu an ki hali çöplük gibi. Esnafımız bu pazaryeri ile ilgili ne yapılacaksa bir an önce yapılmasını istiyor” diye konuştu.

“AVM’LER 1 GÜN KAPATILMALI”
Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın hareketlendirilmesi gerektiğini anlatan Varlıker, bunun en etkili yolunun AVM’lerin haftanın bir günü kapalı tutulması olduğunu söyledi.

Varlıker, “Cumartesi ya da pazar günü AVM’lerin kapalı kalması gerektiğini düşünüyorlar. Ama bunun ulusal ve ulusarası şirketlerin engel olacağını ve asla kabul görmeyeceğini de biliyorlar” dedi.

“KALEİÇİ İÇİN PROJEMİZ HAZIR”

Merkezefendi İlçe Başkanlığı olarak Kaleiçi Çarşısı için projelerinin hazır olduğunu dile getiren Varlıker, “Pamukkale’yi ziyaret edecek turistleri taşıyan tur otobüslerinin tamamını mecburi olarak Kaleiçi’ne yönlendirmeliyiz. Şu anki balık halinin olduğu yeri veya pazaryerinin bir kısmını tur otobüsleri için park yeri yapıp, çarşı girişini bu bölümde yeniden düzenleyip hizmete açabiliriz. Bu uygulama Kaleiçi Çarşısı’nı kendiliğinden büyük bir değişime sokacaktır. Hem mağazalar kendilerini yenileme ihtiyacı hissedecek, hem de ürün çeşitliliği farklılaşacak. Doğal olarak Kaleiçi, Denizli turizmi ve Denizli ticari hayatı için çok önemli bir konuma gelecektir. Dünyanın her yerinde turistler gittikleri ülkelerin açık pazar yerlerini, açık alışveriş alanlarını, sokaklarını ve caddelerini gezer. Bunu da Denizlimizde, tur otobüslerini mecburi olarak 2-3 saatliğine Tarihi Kaleiçi Çarşısı’na yönlendirerek başarabiliriz” dedi.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 29 Ocak 2018, 16:30

Çarşının bu hale gelmesinde esnafın hiç mi suçu yok?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı