REKLAMI GEÇ

Yoksulluk kuşaktan kuşağa aktarılmayacak

Yoksulluk kuşaktan kuşağa aktarılmayacak

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çameli’de yurttaşlar ile buluştu, sorunları dinledi, çözüm önerilerini sundu. Türkiye’de sosyal devletin güçsüz ve yetersiz olduğunu belirten Karaca, “CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yoksulluk kuşaktan kuşağa aktarılan bir kavram olmaktan çıkarılacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2015 Salı, 17:52

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1 Kasım seçimleri öncesinde temposunu artırdı. Denizli’yi karış karış gezen Karaca, vatandaşlarla buluşuyor, partisinin politikalarını anlatıyor, 1 Kasım seçimlerinde destek istiyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Çameli’yi ziyaret eden CHP’li Vekil Gülizar Biçer Karaca, Kızılyaka, Belevi, Cumalanı, İmamlar ve Güzelyurt’ta vatandaşlar ile bir araya geldi, sohbet etti, sorunları dinledi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-cameli-yoksulluk-kader-olmayacak-ic-2

Burada partisinin sosyal yardımlara ilişkin projelerini anlatan Karaca, ülkemizde sosyal devletin güçsüz ve yetersiz olduğunu söyledi. AKP’nin iktidarda olduğu son 13 yılda sosyal devleti güçlendirme yönünde önemli adımlar atılmadığın belirten Karaca, “AKP iktidarının sosyal yardım harcamaları için bütçeden ayırdığı pay, AB ortalamasının ancak yarısı kadardır. Oysa ülkemizde yoksulluk düzeyi ve oranı bu ülkelerle kıyaslanmayacak kadar yüksektir. Sosyal yardımların yapılış biçimi, yardım alan yurttaşların onurunu zedeleyici niteliktedir. Sosyal yardımlar çok sayıda kurum tarafından, kuralsız, düzensiz, adeta gelişigüzel bir biçimde dağıtılmaktadır. Yoksul olmasına rağmen ilgili sosyal yardım kurumlarına doğrudan başvurmayanlar yardımlara ulaşamamaktadır. Yurttaşlar, yardımların kalıcı olamayacağı kuşkusu ile yaşamaktadır. Yardım malzemelerinin alınması ve dağıtılmasında gereğinden yüksek, usulsüz harcamalarla ve yolsuzluk olaylarıyla karşılaşılmaktadır. Yapılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin kendine yeter hale gelmesini hedeflememektedir. AKP Türkiye’yi, “oy karşılığı sosyal yardım” yaklaşımından hareket eden politikalara mahkûm etmiştir” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-cameli-yoksulluk-kader-olmayacak-ic-1

YOKSULLUK KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILMAYACAK
CHP’nin tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak, kuşaktan kuşağa aktarılan eşitsizlik ve yoksulluğun önüne geçecek projeleri olduğunu belirten Karaca, “Güçlü bir ön bölüşüm sisteminin kurulması için sosyal yatırımların teşvik edilmesi, sağlık ve eğitim alanlarında nitelikli kamu hizmetlerinin geliştirilmesi gerekiyor. Eşitsizlik ve toplumsal adaletsizliklerle doğum öncesinden başlayarak mücadele edilmesi şarttır. Bir çocuğun hangi anne-babadan ve yurdumuzun neresinde doğduğunun, o çocuğun kaderini belirlemesine son verilmelidir” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-cameli-yoksulluk-kader-olmayacak-ic-3

İNSANCA YAŞAM TESİS EDİLECEK
İnsanca yaşamı tesis edebilmek için toplumsal refahın, mutluluğun ve gelirin hakça bölüşüldüğü, tüm yurttaşların eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit yararlandığı, gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzenin kurulması gerektiğini anlatan CHP’li Vekil Karaca, “CHP iktidarında hiçbir yurttaş evsiz kalmayacak, yatağa aç girmeyecek ve çocuklar çalışmak zorunda kalmayacaktır. CHP iktidarında hiçbir yurttaş yoksul olduğu için tehlikeli çalışma koşullarını ve asgari ücret altındaki ücretleri kabul etmek zorunda kalmayacaktır. CHP iktidarında kadınlar toplumda güçlenecek ve iş gücüne daha fazla katılacaktır. Gençlerin iş bulmaları sağlanacak, kendi hayatlarını kurabilmelerine yardımcı olunacaktır. CHP’nin güçlendireceği sosyal devlet, ülkemizde hakkaniyeti, kalkınmayı ve refahı sağlayacaktır. CHP, yurttaşlarımızı kişilere ve siyasete bağımlı kılan bu düzene son verecektir. Yurttaşlarımızın güvence içinde yaşayacakları ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir düzen kurulacaktır. Yurttaşlarımız bağımlılıktan kurtulacak, özgür ve mutlu olacaktır” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-cameli-yoksulluk-kader-olmayacak-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı