REKLAMI GEÇ

EDP’DEN BELEDİYE MECLİSİ’NE İSİM TEPKİSİ

EDP’DEN BELEDİYE MECLİSİ’NE İSİM TEPKİSİ

Belediye Meclisi’nde hem ülkücülerin hem de solcuların isimlerinin sokaklara verilmesi kararı Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin tepkisine neden oldu. EDP İl Başkanı Mustafa Akyol, meclise Denizlili darbe mağdurlarının isimlerini hatırlattı.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2010 Perşembe, 18:19

Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Necdet Adalı, Osman Kavcar ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun isimlerinin sokak ve caddelere verilmesine Eşitlik ve Demokrasi Partisi tepki gösterdi.

“DENİZLİ İLE ALAKALARI YOK”
Denizli’yle alakası olmayan kişilerinde isimlerinin sokaklara verildiğini iddia eden Akyol ”Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak Denizli Belediye Meclisi’nin sokaklara verdiği bazı isimler hem geçmişi hem de bugünü karşılamamaktadır. Eğer Denizli yereline ilişkin 1980 öncesinde ölenlere dair bir sokak isimlendirmesi yapılacaksa bunun öncelikle Denizlililerden yapılması daha doğru olurdu. Denizlili olmayan kişiler adına sokak adı verilmesi bizce yanlıştır. Eğer 12 Eylül’ün yaşanmışlıklarının yanlışlığı ile en azından bu vesile ile hesaplaşılmak isteniyorsa daha sağduyulu olmak gerekirdi. Denizli’de 1980 öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda sol görüşlü yaklaşık 23 kişinin katledildiğini biliyoruz. Yaşamını yitiren bu sol görüşlü gençlerden hiçbirinin dahi sokak ismi olarak düşünülmemesi çok büyük haksızlıktır ve alınan bu kararlar 1980 öncesi yaşamını yitiren sol görüşlü öğrenciler, gençler, işçiler, köylüler yok sayılmıştır. Muhsin Yazıcıoğlu‘nu, Osman Kavcar’ı hatırlayan ve oylamada evet oyu kullanan AKP’li, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerine öldürülen bazı sol görüşlü devrimci gençlerin ismini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

ÜÇ İSİM ÖNERDİ
Açıklamasında darbe döneminde hayatını kaybeden Denizlili kişilerin isimlerini de hatırlatan Akyol ”Nevzat Gökçen, Ramazan Doğan, Mustafa Kuşcu, Mustafa Erdoğan, Zeki Erdoğan, Serdar Ekiz, Aziz İzmirlioğlu, Ömer Yüreğil, Fikret Demirci, Ali Ayvaz, Hatun Gökkaya, Mehmet Ali Sağıt, Abdurrahman Çetin, Cemil Tıpırdamaz ve diğerleri. AKP’li, MHP’li ve CHP’li meclis üyelerine bu haksızlığı gidermek adına Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak 1980 öncesi gençlerden en az 3 tanesinin isimlerinin sokaklara verilmesini istiyoruz. Denizli Belediye Meclisi’nin karar verdiği 3 isme karşılık bizlerde 3 ismin sokaklara verilmesini istiyoruz. Bunlar Eğitim Enstitüsü öğrencisi Serdar Ekiz, Denizli Makine Mühendisliği öğrencisi Fikret Demirci, ve İstanbul’da öldürülen Güney İlçesi’nden öğrenci Asaf Tunç’tur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı