REKLAMI GEÇ

Efe: Sünnilik de Alevilik de yoktur

Efe: Sünnilik de Alevilik de yoktur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mehmet Efe, gerçekte sünnilik ve aleviliğin olmadığını savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:48

Efe, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben sünni olduğumu açıklıyorum,  Kılıçdaroğlu da Alevi olduğunu açıklasın” dediğini, bu beyanların Türk milletinin birlik ve beraberliğini, kardeşlik duygularını zedeleyen sözler olduğunu, aynı zamanda suç teşkil ettiğini belirtti.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2007 kongresinde yaptığı konuşmada, “AKP’nin ‘biz de bunun bir parçasıyız’ dediği Büyük Ortadoğu Projesi kapsamına alınan Türkiye için haritalar yayınlanmaktadır. Daha çok etnik, mezhep çatışması, kan, kin ve nefretle kavgaların çoğaltılarak istikrarlı bölünmelerle, kontrollü istikrarsızlıklarla Ortadoğu’yu yönetme amacını taşıyan BOP’un bir parçası, hatta onun eşbaşkanı olduğunu söyleyen Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan asla bu düşüncesiyle Cumhurbaşkanı olamaz” dediğini anımsatan Efe, sözlerine şunları ilave etti:

“Sünnilik de Alevilikte yoktur gerçekte. Hak din İslam’dır Allah indinde. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir dinde. Kur’an ve sünnettir Müslüman’ın yolu. Ehl-i Sünnet vel Cemaat’tır bu yolun adı. Hacı Bektaş-ı Veli Hz. De Makâlat isimli eserinde şöyle buyuruyor: Kul Çalab’a (Allah’a) 4 kapı 40 makamda ulaşır. 10’u şeriatta, 10’u tarikatta, 10’u mârifette, 10’u hakikatte. Şeriat makamının 7. maddesinde ‘Ehl-i sünnet vel cemaat olmaktır’ buyurmaktadırlar. Kendilerini bunların üstünde gören zavallılara acıyorum.”

Yorumlar

Coşkun   -  Bağlantı 10 Ağustos 2014, 23:01

Acınacak halinle, sağa sola acımaya kalkma.
Partiyi’de davayı’da bok ettiniz. Otur kendine acı..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı