REKLAMI GEÇ

Ekonomik kriz masası kurulmalı

Ekonomik kriz masası kurulmalı

Demokratik Sol Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, küresel mali krizden etkilenen illerin başında gelen Denizli’de, Vali başkanlığında kriz masası kurulmasını önerdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

DSP İl Teşkilatı’nda, DSP Genel Sekreter Yardımcılarından Tufan Bural ve İl Başkanı Özkan Fidan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Demokratik Sol Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Türkiye’nin ekonomide yangın yerine döndüğünü belirterek, “Başbakanın dediği gibi ekonomik mali kriz Türkiye’yi teğet geçmemiş, delmiş geçmiştir. Yaşanan kriz, Denizli gibi sanayisi yoğun illeri vurmuştur. Bu nedenle Denizli’de  vakit geçirilmeden Vali başkanlığında, milletvekillerinden ve oda başkanlarından oluşan bir kriz masası kurulmalı ve ayda bir toplanarak gelişmeler değerlendirilmelidir. Biz bu ilin milletvekilleriyiz. Denizli’nin çökmesini istemiyoruz. Bu nedenle herkes üzerine düşeni yapmalı ve Denizli ekonomisini kurtarmalıyız” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Ekonomik kriz nedeniyle işadamlarının çareyi intihar etmekte bulduğunu söyleyen Erçelebi, “Yaptığım bir araştırmaya göre bugünlerde eczanelerde en fazla stres hapı satılıyor. Bunun nedeni ise ekonomik kriz. Ayrıca Denizli’de çalışan işçilerin önemli bir bölümü kayıt dışı olduğu için işçiler, işsizlik parasından da yararlanamamaktadırlar. Ülke sosyal bir patlamaya doğru gidiyor. Bu nedenle bir an önce önlem alınmalı” ifadelerini kullandı.

 

Piyasalarda yaprak kıpırdamadığını belirten Erçelebi, “Hükümet zaman kaybetmeden Cumhuriyet, Ramazan ve Kurban Bayramları’nda piyasaların hareketlenmemesi için işçi, emekli ve memur kesimine birer maaş ikramiye vermeli. Her geçen gün artan kredi kartları faizlerinde indirime gitmeli ve enerji ve doğalgaza yaptığı zamları geri almalı” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı