REKLAMI GEÇ

Erçelebi, “İran’dan aktarılan para gerçek mi”

Erçelebi, “İran’dan aktarılan para gerçek mi”

DSP Denizli Milletvekili Dr. Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, bir İngiliz gazetesi tarafından, İran’dan AKP’ye 25 milyon dolar bağış’ başlıklı haberi gündeme getirdi ve yazılanların gerçek olup olmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2010 Cuma, 16:41

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Erçelebi önergesinde, “İngiliz Daily Telegraph gazetesinde, ‘İran AKP’ye 25 milyon dolar bağışladı’ başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberin ayrıntılarında, AKP’ye referandum kampanyasını desteklemek için İranlı AHL-BEİT kuruluşu tarafından, İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığı ile paranın Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği yazılmaktadır” dedi.

Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
1-AKP Genel Başkanı olarak böyle bir parayı aldınız mı?
2-Seçimlerde yaptığınız kampanyada hiçbir partinin sizin harcadığınız para kadar harcayamamasının sebebi aldığınız bu para mıdır?
3-Amerika’nın terör listesine alacağı İHH ile böyle bir para alışverişine girmenizin sebebi nedir?
4-Bu habere itiraz etmenize rağmen gazetenin haberinden vazgeçmemesi ve elinde belgeler olduğunu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı