REKLAMI GEÇ

Erçelebi verdi veriştirdi

Erçelebi verdi veriştirdi

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Ankara’daki Gazi Hastanesi’nde görev yapan idareci ve doktorların hastanenin döner sermayesinden aldığı paylarla ilgili olarak dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin meclise bir önerge verdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Ankara’daki Sağlık Bakanlığına bağlı Gazi Hastanesi’nde görev yapan idareci ve doktorların hastanenin döner sermayesinden aldığı paylarla ilgili olarak dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi verdi.

Erçelebi’nin önergesinde şu sorular yer aldı:

– Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara Gazi Devlet Hastanesi’nin Personel dağılım cetvelinde kaç daimi başhekim yardımcısı kadrosu bulunmaktadır?

– Söz konusu hastanede fiilen görev yapan başhekim yardımcısı sayısı kaçtır?

– Hastanede görev yapan idareci ve doktorlar arasında dağıtılan döner sermaye payları ne ölçüde ve hangi kriterlerle kime ne kadar verilmektedir?

– Başhekim yardımcılarının yararlandığı döner sermaye oranları Personel Dağılım Cetvelindeki sayıya göre mi yoksafiilen görev yapan başhekim sayısına göre mi dağıtılmaktadır?

Erçelebi ayrıca Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere alındığı iddia edilen ‘Da Vinci’ adlı robotlarla ilgili de bir önerge verdi. Önergede şu sorular yer aldı:

– Bakanlığınıza bağlı hastanelerinize ‘Da Vinci’ olarak bilinen cerrahi robotlarından alınmış mıdır? Alınmış ise hangi hastanelere alınmıştır?Alınma gerekçesi nedir?

– Bu robotların maliyeti ne kadar olmuştur?

– Günümüz Türkiye’sinde bu robotların verimli olarak kullanım koşulları var mıdır?

– Söz konusu cihazların alımları planlanırken hangi cerrahi branşlar ve hangi ameliyatların yapılması öngörülmüştür?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı