REKLAMI GEÇ

Gürbüz, şeffaf belediye sözü verdi

Gürbüz, şeffaf belediye sözü verdi

DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, projelerine güvendiğini belirterek, hesap veren, hesap soran, insanların yükünü hafifleten şeffaf bir belediye sözü verdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2009 Cumartesi, 01:00

Demokrat Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, seçim çalışmalarını dün de yoğun bir programla sürdürdü. Gürbüz, işletme sahipleri, işçiler ve vatandaşlarla bir araya gelerek, seçildiği takdirde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Seçmenleriyle bire bir görüşmeler yapan Gürbüz, gördüğü ilgiden son derce memnundu. Halka tepeden bakmayan bir siyasi anlayışa sahip olduklarının altını bir kez daha çizen Mustafa Gürbüz, “Ben huzur vermeye geliyorum, rant peşinde değilim, sizin hayatınızın peşindeyim. 30 Mart sabahı tertemiz, pırıl pırıl bir Denizli’ye uyanmak dileğiyle çalışıyorum. Ben bu belediyeyi sizlerle birlikte yönetmeye talibim” dedi.

DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, dün, Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerindeki işletmelere ziyaretlerde bulunarak, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Aynı gün içinde Baykent Tekstil ve DEBA Tekstil firmalarında da projelerini anlattı.

Gürbüz, “Bu kente baktığımda hep mutsuz insanlar görüyorum. İşçisi mutsuz, emekçisi mutsuz, sanayicisi mutsuz, şehir mutsuz. Örneğin bu kentin insanı doğalgaza mahkûm edilmiş, yüksek ücretlerde su almaya zorlanmış, yüksek ilan-reklam vergisi için, emlak vergisi için zorlanmış, evlerinden çıkarılarak borç ödemeye zorlanmış, zorlanmış, zorlanmış… Bu şehirde yaşamak maalesef pahalı bir hale geldi. Oysa belediyenin kaynakları yeterlidir. Yapılan hizmetleri halkın cebine ihale etmeye hiç gerek yok. Hem hizmet yapılıp, hem de hayat ucuzlatılabilir. Akılcı bir planlamayla bu mümkündür. Bizim anlayışımızın, iddiamızın özü budur. Benim hayalim; bugünkü zor şartlarda insanlarına destek olan ve onların üzerindeki yükü azaltan bir sosyal belediyecilik” dedi.

Ayrıca seçim yarışının kendileri ile mevcut belediye başkanı arasında geçeceği görüşünü tekrar eden Mustafa Gürbüz, diğer adaylara şans tanımadığını da ifade ederek “Hodri Meydan” iddiasını sürdürdü. Gürbüz , “Belediyeler; insanlara hizmet veren, hesap veren, onlar için çalışan kurumlardır. Biz tüm vatandaşlarımızı müşterimiz olarak görüyoruz. Onları mutlu etmek, sorunlarını çözmek ve onlarla ilgilenmek en temel vazifemiz. Bir esnaf düşünün; müşterisine kötü davranan, onlarla mahkemelik olan, kavga eden, onlara yukarıdan bakan bir esnaf… Bugün ne yazık ki böyle bir anlayış hâkim ve bu anlayışı sürdürenleri herkes biliyor. Vatandaşla bütünleşemeyen bir belediye söz konusu dahi olamaz” diye konuştu.

Mensubu olduğu Demokrat Parti ile ilgili de görüşlerini ifade eden Gürbüz, “Bu partinin temeli güçlüdür. Benim de çelik gibi bir iradem var. Ben çekiçle örsün arasında ezilecek adam değilim. Kendime ve partime güveniyorum. Her şeyden önce de vatandaşın, doğru projeleri sunanlara yetki vereceğini biliyorum” dedi.

Göreve geldikten sonra Denizli halkının hayatını ucuzlatacağını söyleyen Mustafa Gürbüz, su ücretlerini, su abonelik ücretlerini, ilan-reklam vergilerini ve emlak vergilerini 2004 yılı rakamlarına indireceklerini kaydetti. Halk adına hesap sormayı sürdüreceğini de kaydeden Gürbüz, hesap veren, hesap soran, insanların yükünü hafifleten şeffaf bir belediye sözü verdi. Gürbüz, “Ben sadece seçim zamanlarında halkın yanında olanlardan değilim. Ben bu seçimden önce de bu halkın yanındaydım. Yanlışları araştıran, hesap soran ve sormak isteyenlerin yanındaydım. Ben belediye başkan adayı olmadan önce de bunları yapmaya çalıştım. Ben dolmuşçu ve pazarcı kardeşlerimizin belediyeye açtığı davalarda da avukatlık yaptım. Şehri, insanımızla el ele, gönül gönüle, omuz omuza, birlikte yöneteceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı