REKLAMI GEÇ

Hizmet ücretleri 2004 rakamlarına çekilecek

Hizmet ücretleri 2004 rakamlarına çekilecek

DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, seçilmeleri halinde, tüm belediyecilik hizmetlerinin ücretlerini, 2004 rakamlarına çekeceklerini söyledi. Gürbüz, “Pazaryeri esnafı katılım bedeli düşünürken, vatandaşım su ve vergi bedelleri yüzünden sıkıntı çekerken ben evimde rahat uyuyamam” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2009 Cuma, 01:00

DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, seçildikleri taktirde, hesap soran ve hesap veren bir anlayış sergileyeceklerini söyledi. Propaganda çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Gürbüz, Aktepe Mahallesi’nde kahvehanelere giderek seçmenleriyle buluştu. Vatandaşın mevcut yerel yönetimi kendisine şikayet ettiği DP’nin genç ve dinamik Belediye Başkan Adayı Gürbüz, hemşehrilerinin göstermiş olduğu yoğun ilgidense son derece memnundu. Vatandaşlara seslenen Gürbüz, “Bundan böyle öfke sizin, karşınızda boyun bükmek, hesap vermek benim olacak. Gücengenlik, kırılganlık sizin, gönül almak benim olacak. Benim belediyeciliğe bakış açımda sizlerin memnuniyeti var” dedi.

Vatandaşın, aş, iş, ekmek ve gelecek kaygısına düştüğünü ifade eden Mustafa Gürbüz, ekonominin yeniden dizaynı konusunda da çalışmalar yapacağını ve sadece yapabileceği konularda sözler verdiğini söyledi. Tüm belediyecilik hizmetlerini 2004 rakamlarına çekecekleri sözünü burada da tekrarlayan Gürbüz, “Pazaryeri esnafı katılım bedeli düşünürken, vatandaşım su ve vergi bedelleri yüzünden sıkıntı çekerken ben evimde rahat uyuyamam” dedi.

DP Adayı Gürbüz, çok büyük projeleri olduğunu belirterek, her şeyden önce samimi olmak gerektiği görüşünü vurguladı. Gürbüz, “Mustafa Gürbüz samimidir. Mustafa Gürbüz hesap vermesini de bilecek, hesap sormasını da. Yaptığımız bütün yatırımların maliyetlerini kamuoyuyla paylaşacağız. Hatta Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan denetmenler getirerek şeffaf biçimde kamuoyuna sunacağız. Denizli Belediyesi’nin bütün gelirlerini 4’er aylık dönemlerde şeffaf biçimde karşınıza getireceğiz. Bu cesaretimizin ve kendimize olan güvenimizin bir örneğidir” diye konuştu.

Yerel yönetim bağlamında hizmet edecekleri insanlara büyük önem verdiklerini kaydeden Gürbüz, “Biz şehri sizlerle birlikte yönetmeye geliyoruz. Projelerimizi, asıl muhatabımız olan halkımızla birlikte tartışacağız. Projeleri uygularken o elbise sizin sırtınıza bir numara büyük geliyorsa, onu size zorla giydireceğiz diye uğraşmayacağız. Emrivaki yapmayacağız. Kısacası şehrin sadece ön yüzünü boyayıp da arka tarafında hala alt yapı sorunları kalacak bir memleket istemiyorum” dedi.

Şehrin merkezinde de ciddi düzenlemelere gideceklerini ifade eden Mustafa Gürbüz, sadece alanları genişletmekle yetinmeyip, o alanlara sosyal ve kültürel anlamda şehrin özelliklerini ortaya koyacak bir takım mekanizmalar yerleştireceklerini söyledi. Bundan sonra megamarket inşaatlarına izin vermeyeceklerini kaydeden Gürbüz, Denizli esnafının korunacağını belirtti. Gürbüz, “Kaleiçi, Bayramyeri gibi bölgelerimizin cazibe merkezi haline gelmesi için Denizlimizin kültürünü o bölgelerde yeniden yeşerteceğiz. Geçmişle kopartılan bağları yeniden tesis edeceğiz. İlimizde çok farklı kültürler var. Bunları zenginlik görüp aynı potada eriterek Denizli halkını huzura mutluluğa ve yeşil bir Denizli’ye kavuşturacağız” dedi.

Bu denli büyük bir hizmet anlayışının yanında şahsi kazancının ise sadece vatandaşın arasında alnı açık dolaşmak, takdir edilmek olacağını söyleyen Gürbüz, “Allah beni sizlerin karşısında kendimi savunacak durumda bırakmasın. Bırakacaksa da belediye başkanlığını nasip etmesin” dedi.

Taksi, dolmuş ve minibüs hatları konusuna da değinen Gürbüz, bu konuda bir haksız rekabet yaşandığını düşündüğünü söyledi ve seçimi kazandıkları taktirde bu durumu şoför esnafının lehine olacak biçimde düzenleyeceklerini belirtti. Gürbüz, “A şirketinin girdiği yere benim minibüsçüm giremiyorsa, oraya minibüsçünün de girmesini sağlayacağım. Geliri de hakkaniyetli biçimde bölüştüreceğim” dedi.

Diğer adayların bazı kampanyalarını da eleştiren Gürbüz, 8 tona kadar ücretsiz su verilmesi projesinin hayal ürünü olduğunu kaydetti. Bunun yasal olmadığını ifade eden Mustafa Gürbüz, “Projelerinizin ayakları yere sağlam basmalı. Her ne pahasına olursa olsun bunu yapamazsınız. Hukuka uygun değil” dedi.

Konuşmasında sosyal belediyeciliğin önemine de vurgu yapan Gürbüz şunları söyledi: “Belediyecilik anlayışı değişmiştir. Salt altyapıyla, üst yapıyla, çevre peyzaj düzenlemesiyle yapılan belediyecilik dönemi sona ermiştir. Bunların yanı sıra, sosyal belediyeciliği, maalesef sadece kömür yardımı ve yoksullara para yardımı olarak algılayan bir yönetim var. Sosyal belediyecilik bu değil. Bizim anlayışımız, hemşehrilerinizin, insanlarınızın yaşam kalitesini her anlamda yükseltmektir. Ben size belediyenin sunduğu tüm hizmetlerden ve haklardan eşit şekilde, adil şekilde yararlandıracak şekilde geliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı