REKLAMI GEÇ

İlbadı’dan Gürbüz’e destek

İlbadı’dan Gürbüz’e destek

Seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, mahallede büyük bir ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar mevcut yerel yönetimi, Gürbüz’e şikayet etti ve “Ekmeğimizi, mesleğimizi kurtarın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Demokrat Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, propaganda çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Seçmenleriyle yüz yüze görüşmeyi tercih eden Gürbüz, bu geleneği yine bozmadı. Vatandaşın mevcut yerel yönetimi kendisine şikayet ettiği DP’nin genç ve dinamik Belediye Başkan Adayı Gürbüz, hemşehrilerinin göstermiş olduğu yoğun ilgiden son derece memnundu.

İlbadı Mahallesi’nde olağanüstü bir ilgiyle karşılanan Mustafa Gürbüz, buradaki coşkulu kalabalığın, 29 Mart akşamı Demokrat Parti’nin kazanacağı zaferin işareti olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisinden son derece mutlu olan Gürbüz, “Bu coşku, 29 Mart akşamı hizmetlerin Denizli’ye yeniden hakim olacağının işaretidir. Ben burada, 29 Mart akşamı, kaybolan umutların yeniden umuda döneceğini gördüm” dedi.

29 Mart seçimlerinin, Türkiye’nin ve Denizli’nin kader seçimi olduğunu burada da vurgulayan DP Adayı Gürbüz, “Önümüzde 2 tane tercih var. Ya hayatı, ya da tarafınızı seçeceksiniz. Yani, ya huzuru, ya da siyasetin kutbuna yerleşmiş o 3 partiden birini seçeceksiniz. Eğer taraf seçerseniz, Denizli ve Türkiye hızla kan kaybetmeye, fakirleşmeye, endişeye, korkuya, kutuplaşmaya, yok olmaya, bölünmeye devam edecek. Ya da, ‘Yeter söz benim’ diyerek toprağı suya kavuşturacaksınız ve hayatı seçeceksiniz” dedi.

Konuşmasında, İlbadı Mahallesi’ndeki seçmenlerine projelerini de anlatan Gürbüz, her mahallede ‘Mahalle Konakları’ oluşturacaklarını söyledi. DP Adayı Gürbüz, yine bu konaklarda gençlerin ve mahalle sakinlerinin işe yönelik sertifika programları ve el becerisi kursları alabileceklerini belirtti. Çocukların ve gençlerin dersleri konusunda yardım görecekleri ve ÖSS’ye hazırlanabilecekleri ücretsiz kurslara devam edebileceğini anlatan Gürbüz, “Şu çocuklarımızın özel kolejlerde okuyan çocuklarımızdan farkı var mı? Sizin imkansızlıklarınızla bu çocuklarımız eğitim noktasında onlardan geri kalıyor. Bir şehrin belediye başkanı, A mahallesindeki çocuklar kolejde okuyup, B mahallesindeki çocuklar normal eğitim alırken bunların arasındaki eğitim düzeyini dengelemek, bunların arasındaki imkansızlığı fırsata dönüştürmek zorundadır” dedi.

Özellikle dar gelirlilerin oturduğu semtlerde insanları doğalgaza mahkûm etmeyeceklerini söyleyen Gürbüz, bu mahallelerde, kömür tozuyla çalışan ısı merkezleri inşa edeceklerini vurguladı. Gürbüz; “Gelip şu mahalleye ısı merkezi kuracağız ve sizi şu kömürlü sobalardan kurtaracağız. Şu anda yaktığınız kömürün 3’te 1’i fiyatına ısınacaksınız. Kaloriferli evde oturuyor gibi oturacaksınız. Ayrıca insanımızı bu çarpık imardan da kurtaracağız. Ben rant peşinde değilim, sizlere huzur verme peşindeyim, sizin hayatınızın peşindeyim” dedi.

Evlerinin yıkılacak olmasından endişe eden vatandaşlar, mevcut yerel yönetimi Mustafa Gürbüz’e şikayet ederek DP’ye destek sözü verdi. Kendilerinin yönetiminde her mahallenin eşit hizmet alacağını söyleyen Gürbüz, yıkmaya değil, yapmaya geldiklerini belirtti. Ayrıca İlbadı sakinlerine lise ve sağlık ocağı sözü veren Gürbüz, “Sizin varolan konutlarınız yıkmaya değil, gönül almaya, huzur vermeye geliyoruz. Sizlere çağın standartlarına yakışır bir hayat sunmaya geliyoruz. Diğer zihniyetler de bugünkülerden farklı değil. Bu mahallere gelip sizlere aynı şeyleri söylüyor olabilirler. Oysa kentsel dönüşüm adı altında hepsinin aklında aynı projeler var. Hepsi de yıkmaya geliyor. Bizim niyetimizin özünde, sizin işiniz, aşınız, ekmeğiniz, barındığınız eviniz, huzurunuz var. O nedenle de sonumuz hayır olacak” dedi.

Seçim gezileri sırasında bir şoför esnafı, mevcut yerel yönetimin dolmuşçuluk mesleğini bitirdiğini söyleyerek Mustafa Gürbüz ve Demokrat Parti’yi sonuna kadar destekleyeceklerini kaydetti. İlbadı Mahallesi Sakini, “Şoför camiasının ekmeğini kurtarın, bizim ekmeğimiz gitti, kırk senelik mesleğimi bıraktım ben. Size başarılar diliyorum, destek bizden” dedi.

DP Adayı Gürbüz daha sonra Bakırlı, Gümüşler, Esentepe ve Kınıklı Mahalleleri’nde kurulan semt pazarlarını ziyaret ederek, seçmenleriyle sohbet etti, projelerini anlattı ve destek istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı