REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Mirasyedi devlet”

Öztürk: “Mirasyedi devlet”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, devletin dara düşen mirasyediler gibi davrandığını belirterek, umudunu lojman satışlarına bağladığını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2020 Salı, 13:45

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün kamuya ait lojman satışlarına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği soruların cevabı gecikmeli de olsa geldi.

Öztürk, kamuya ait lojman sayılarını, yapılan düzeleme ile lojmanların ne zaman satışa çıkarılacağını ve ne kadar gelir beklediğini sormuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Kamu kuruluşlarına ait 50 bin lojmanın bulunduğu, 2020 yılı içinde bunlardan 5 bininin satışının planlandığının belirtildiği cevap yazısında, bu lojmanların satışından da 1 milyar 200 milyon liralık gelir beklendiği ifade edildi.

Bakan Kurum’un verdiği cevabı değerlendiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, devletin umudunu lojman satışlarına bağladığını öne sürdü.

“İŞİ KESAT GİDEN ESNAF, TAM BİR MİRASYEDİ”
Devletin 50 bin lojmandan 5 binini 2020 içinde satmayı planladığını ifade eden Yasin Öztürk, “İşi kesat giden esnaf eski defterleri karıştırırmış. Devlet, dara düşen mirasyediler gibi davranıyor. İsraf ederek harcayan, üretmeyen ekonomi neticesinde gözünü şehir merkezlerindeki lojmanlara dikti, değerli lojmanları ranta kurban ediyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı