REKLAMI GEÇ

İYİ Parti Pamukkale’de istifa depremi

İYİ Parti Pamukkale’de istifa depremi

İl kongresi öncesi parti içi sorunların hat safhaya ulaştığı İYİ Parti’de kongre sonrası hareketlilik ve gerginlik arttı. Pamukkale İlçe Yönetimi’nden 30 kişinin istifa ettiği öne sürüldü. İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun kongrede Raziye Akışık’ı desteklemesinin istifaları getirdiği iddia edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2020 Çarşamba, 16:14

İYİ Parti’de il kongresi öncesi ciddi sıkıntılar yaşanmış, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün başlattığı süreç, 2 adaylı kongreye kadar sürmüştü. Yasin Öztürk’ün açıktan destek verdiği Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu önce aday olmuş, daha sonra da adaylıktan çekilmişti. Adaylardan Yücel Yılmaz da seçimlere birkaç gün kala adaylıktan vazgeçmişti.

SEÇİM YAPILDI RAZİYE AKIŞIK KAZANDI
İYİ Parti İl Kongresi büyük bir sürprize sahne olmuş, mevcut il başkanı ile yarışan Raziye Akışık seçimi 16 oy farkla kazanmayı başarmıştı.

SULAR DURULMUYOR
Sıkıntılı bir sürece giren İYİ Parti’de kongre sonrası suların durulması beklentisi de boş çıktı. Seçim öncesi Hasan Akgün’e rakip olan, adaylıktan çekildikten sonra da kongrede Raziye Akışık’ı açık bir şekilde destekleyen Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’na tepki gösteren 30 ilçe yöneticisi görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

SIRADA BAŞKA İLÇELER DE VAR İDDİASI
Bu arada parti içi kulislerde istifaların Pamukkale ile sınırlı kalmayacağı konuşuluyor. Merkezefendi ve Çivril başta olmak üzere bazı ilçelerde de kongre sürecinde yaşananlardan rahatsızlık duyanların istifaya hazırlandığı öne sürülüyor.

HENÜZ RESMİ BAŞVURULAR GELMEDİ
İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu, kendisine istifa ettiği söylenen yöneticilerle ilgili resmi yazıların gelmediğini belirterek, durumu bu sürecin ardından değerlendireceğini söyledi.

İstifa eden yöneticiler şöyle: Ahmet Demirci, Fatih Akbulut, Ahmet Muslu, Elif Demirci, Aysun Ekmekci, Gürkay Ünay, Hakan Kavak, Enver Çağlayan, Murat Şükün, Betül Böyükçam, Hakan Köseoğlu, Musa Güngör, Malik Zingal, Emre Yıldız, Mustafa Karakaya, Latife Yaşar, Mustafa Yalçınkaya, Yeliz Sözbilir, Özay Kabaca, Mehmet Bilgen, Zehra Zembil, Mustafa Öztürk, Hüseyin Salık, Mehmet Gök, Ali Çelikçi, Sevinç Ödemiş, İsmail Çelimli, Halil İbrahim Davarcı, Hasan Çallı, Zekayi Çınar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı