REKLAMI GEÇ

“Oyunuzla, yoksulluğa dur deyin”

“Oyunuzla, yoksulluğa dur deyin”

DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, “Bu şehir 110 milyon Euro borçlu. Bu da hane başına 1000 Euro borç demek. Maalesef belediyemizi ipotek altına aldılar. Ya siyasetin o 3 kutbundan birini seçeceksiniz ve yoksulluğa giden o trene bineceksiniz, ya da ‘Yeter söz benim’ diyerek hayatınızı tercih edeceksiniz” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

Demokrat Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, seçim öncesi Denizli’yi adım adım geziyor ve vatandaşlarla bire bir görüşerek projelerini anlatıyor. Her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Gürbüz, sanayi kuruluşlarından kıraathanelere kadar çok çeşitli mekânlarda seçmenlerine seslenerek halkın nabzını tutuyor. DP’nin genç ve dinamik Belediye Başkan Adayı Gürbüz, hemşehrilerinin göstermiş olduğu yoğun ilgiden son derece memnun.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

İpekyolu Tekstil, Tanrıverdi Tekstil, Zirve Tekstil ve Kömürcüoğlu Mermer’de işveren ve çalışanlarla görüşen Mustafa Gürbüz, aynı gün Kaleiçi esnafına da ziyarette bulundu.

29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerin, Denizli’nin ve ülkenin kaderinin belirlenmesinde çok önemli rol oynayacağını belirten Gürbüz, hedeflerinin; mimarisiyle barışık, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı yeşil bir Denizli olduğunu burada da tekrarladı.

29 Mart’ta seçmenlerin ya taraf, ya da hayat seçeceğini vurgulayan Gürbüz projelerini anlattı. Gürbüz, “Halinizden memnunsanız benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ama ben bugüne kadar halinden memnun olan, ‘Çok çalışıyorum ve çok kazanıyorum’ diyeni görmedim. Türkiye’de politika yanlış, uygulanan tekstil politikaları yanlıştır. Bugün çalışıyorsunuz ama aynı zihniyet devam ederse, yarın çalışamıyor olabilirsiniz. O yüzden oylarınızın yönü çok önemli. Oylarınızı verirken duygusal davranmayın, mantıklı karar verin. Siz bu kadar ağır ekonomik yükün altındayken, bir de belediye başkanı, icraatlarıyla size kaygı ve ağırlık vermesin” dedi.

Mevcut yerel yönetimi eleştiren Gürbüz, 30 Mart sabahı, vatandaşını hor gören zihniyetin son bulacağını ifade etti. Tepeden inme, paket projelerle gelmeyeceğini kaydeden Mustafa Gürbüz, ayrıca hiçbir belediye başkanının insanlarını hor görmeye ve azarlamaya hakkı olmadığını söyledi. Gürbüz; “Maalesef mevcut başkan sizin memnuniyetinizi ciddiye almayan bir anlayış güdüyor. Benim hedefim, o mahalle, bu mahalle demeden, tüm vatandaşlarımın hizmetlerden eşit biçimde yararlanmasıdır. Yani ya hayat, ya taraf seçeceksiniz. Taraf seçerseniz; Denizli ve Türkiye hızla kan kaybetmeye, fakirleşmeye devam edecek. Hayat seçerseniz; Denizli ve Türkiye hızla normalleşecek” dedi.

Yerel seçimler öncesi ülkenin kısır siyaset açmazına sokulduğunu kaydeden Mustafa Gürbüz, kavga zihniyetinin hakim olduğu siyaset anlayışının kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti. Gürbüz, “Benim halkım ekmek, aş, iş, gelecek kaygısına düşmüş. Kim kime sataşmış, kim kiminle kavga halindeymiş, bu benim insanımı ilgilendirmiyor. Aş, iş, ekmek siyaseti yapan maalesef yok. Ama benim vatandaşım bilinçlidir. Adaya bakar, projelerine bakar, kimin bu şehri ne şekilde yöneteceğini çok iyi anlar” dedi.

Hemşehrilerinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini kaydeden Gürbüz, “Yüksek meblağlı faturalar yüzünden bu şehirde yaşamak maalesef oldukça pahalı bir hale geldi. Başta su olmak üzere, tüm belediyecilik hizmetler pahalılaştırılmıştır. Ben bedava su vereceğim diyerek sizleri aldatamam. Bu şehir 110 milyon Euro borçlu. Bu da hane başına 1000 Euro borç demek. Maalesef belediyemizi ipotek altına aldılar. Ya siyasetin o 3 kutbundan birini seçeceksiniz ve yoksulluğa giden o trene bineceksiniz, ya da ‘Yeter söz benim’ diyerek hayatınızı tercih edeceksiniz” diye konuştu.

Özellikle dar gelirlilerin oturduğu semtlerde insanları doğalgaza mahkum etmeyeceklerini söyleyen Gürbüz, bu mahallelerde, kömür tozuyla çalışan ısı merkezleri inşa edeceklerini ve bu yolla vatandaşın yakıt giderlerini 3’te 1 oranında düşüreceklerini vurguladı. Gürbüz, “Çeşitli bölgelerimizde kuracağımız ısı merkezleriyle sizleri 3’te 1 fiyatına ısıtacağız. Ayrıca insanımızı bu çarpık imardan da kurtaracağız. Ben huzur vermeye geliyorum, ben rant peşinde değilim, sizin hayatınızın peşindeyim” dedi.

DP Adayı Mustafa Gürbüz, eğitimle ilgili de çok ciddi projeleri bulunduğunu belirterek bunlardan bazı örnekler aktardı. Gürbüz, “Çevre semtlerimizde oturan ailelerimizin çocukları maalesef, kolejlerde okutulan çocuklarımızla aynı koşullara sahip değil. Oluşturacağımız ‘Mahalle Konakları’nda sizin çocuklarınızın da ücretsiz kurslar almasını ve böylece diğer çocuklarla aynı eğitim seviyesine yükselmelerini sağlayacağız. Ayrıca çeşitli meslek ve hobi kurlarıyla, insanlarımızı işe yönelik eğiteceğiz ve kendilerini sertifikalandıracağız. Buna gönüllü katkı koyacak bir sürü öğretmen büyüğümüz var. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız bunu gerektirir” dedi.

Çarpık kentleşmenin önlenmesi konusunda da ciddi çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Gürbüz, en büyük hayalinin uydukentler olduğunu kaydetti. Gürbüz, “Benim programımda sizleri üzerine ek külfetlerle TOKİ’lere yerleştirmek yok. Benim hayalimde alışık olduğunuz kültürü bozmadan uydu kentler oluşturmak var. Arsasını temin edip, sizlerin ödeyebileceği nitelikte bir takım destekler de verip uydu kentlere yerleşmeniz var. Yani çağdaş yaşamın gerekleri neyse sizin de onu yaşama hakkınız var. Belediyenin işi TOKİ konutları yapmak değil, ucuz arsa üretmektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı