REKLAMI GEÇ

Şahin’e ‘cemaat-polis’ ilişkisini sordu

Şahin’e ‘cemaat-polis’ ilişkisini sordu

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle, ‘cemaat-polis’ ilişkisini Meclis gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2010 Perşembe, 18:24

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Erçelebi soru önergesiyle, cemaat-polis ilişkisini TBMM gündemine taşıdı. Erçelebi, “TBMM’de görev yapan polisler üzerinde, bazı cemaatlerin etkili olduğuna ilişkin iddialar giderek yaygınlaşmaktadır. Bu iddialara göre, cemaatler kurdukları vakıflar için TBMM’de görev yapan polislerden ayda 70 TL ve üzerinde bağış talep etmektedirler. Bağış yapan polisler TBMM’de kulisler, Divan Başkanlığı makam katları başta olmak üzere, kapalı ve daha rahat görev yerlerinde çalıştırılmakta, bağış yapmayanların ise TBMM’nin ana giriş kapıları ve açık alanlarda görevlendirildikleri şikâyet konusu olmaktadır” dedi.

Erçelebi soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
1-TBMM’de görev yapan polisler üzerinde iddia edildiği gibi cemaatlerin baskısı ve etkisi var mıdır?
2-İddia edildiği üzere polislerden bağış adı altında para toplayan vakıflar var mıdır? Varsa hangileridir?
3-TBMM’nin güvenliğini sağlamada cemaatlerin rolü nedir?
4-Söz konusu iddialarla ilgili bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
5-Bu konuda TBMM Başkanlığına bugüne kadar herhangi bir şikayet ya da istihbarat bilgisi ulaşmış mıdır? Ulaşmışsa ne yapılmıştır?
6-Bağımsızlığımızı sağlayan ve Cumhuriyetimizi kuran TBMM’nin güvenliğinin cemaatler eliyle sağlamayı, TBMM’ne olan güven ve saygıyı zedelediğini düşünüyor musunuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı