REKLAMI GEÇ

“ZEYBEKCİ DENİZLİ HALKI’NA YALAN SÖYLÜYOR”

“ZEYBEKCİ DENİZLİ HALKI’NA YALAN SÖYLÜYOR”

İşçi Partisi Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, su ücretleri, meydan projesi gibi konularda, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin Denizli Halkı’na doğruları söylemediğini, iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2010 Salı, 17:32

Dikmen elinde belgelerle parti binasında yaptığı açıklamada, Zeybekci’nin siyaset kurumuna zarar verdiğini belirtirken, bu konularla ilgili aylardır verdiği soru önergelerine de karşılık alamadığını söyledi.

“ZAM YOK DENİLEN SUYA, YÜZDE 30 ZAM GELDİ”
Belediye Başkanı Zeybekci’nin yerel televizyonlarda, suya üç yıl içinde zam yapmadığını söylediğini, ancak iksine yüzde 30 zam yaptığını ileri süren Dikmen şöyle dedi : “Ekrandan halka zam yapmadıklarını belirten Zeybekci doğruları söylemedi. Çünkü Denizli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün hazırladığı harç ve ücret tarifesi kitapçığında 2007 yılı tarifesi 1,25 olan ilk 10 tonluk suyun m3 fiyatı, 2010 yılı tarifesinde 1,60’a yükselmiştir. Yani su ücretlerine yüzde 30 zam yapılmıştır”

“ZEYBEKCİ, LİSE YIKIMINDAN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLUDUR”
Yıkılan Kız Meslek Lisesi binasının sorumluluğunun da Belediye Başkanı Zeybekci’ye ait olduğunu iddia eden İP Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen “Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı da Denizli Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Kamuoyunda bu yıkım tepkiyle karşılanınca, Zeybekci projenin kendisine ait olmadığını söyledi. Ancak Belediye Başkan Yardımcılarının yıkım bölgesinde neden bulunduklarını açıklayamadı. Bu proje Zeybekci’nin seçim öncesi açıkladığı 77 dev projenin 35 nolu projesidir. Bu nedenle Zeybekci yıkımdan da birinci derecede sorumludur” dedi.

“ÇÖP POŞETİ YOLSUZLUĞUNA DA YALAN KARIŞTI”
Elindeki belgelerle, 2009 yılında Denizli Belediyesi’nde ortaya çıkan çöp poşeti yolsuzluğuna da açıklık getiren Belediye Meclis Üyesi Dikmen şu açıklamayı yaptı “Oysa aynı dönemlerde Başkan Zeybekci, kendisinin olduğu yerde yolsuzluk olamayacağını söylemişti. Oysa orada olayın araştırılmaya başlanılmasından sonra, Belediye Başkanlığı tarafından bir talepte bulunulduğu belgelerle net olarak ifade edilmektedir. Hepsi belgeli olan bu üç olayda yalan söylemeye devam eden Zeybekci, acaba bunlardan sonra da halkı kandırmaya devam edecek mi soruyorum.? Yoksa gerekeni yapıp gerçekleri mi söyleyecek. Ancak şu kesindir ki bir kent böyle yönetilemez. Halkımıza ve şehrimize en çok sorumlu olması gerekenler, halka doğruları söylemeyerek siyaset kurumuna da zarar vermişlerdir. Aylardır soru önergelerimize yanıt alamadık. Belediye Meclis Üyesi olarak, vatandaşlarımızın ve kentimizin menfaatlerini korumak öncelikli görevimizdir. Açıkladığımız bu konuların da takipçisi olacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı