REKLAMI GEÇ

Bahtiyar “Artık halkı kandıramazsınız”

Bahtiyar “Artık halkı kandıramazsınız”

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Aktepe halkı ile bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda Bahtiyar, Zeybekci’ye yüklendi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2009 Salı, 01:00

Bahtiyar,“Yıkmayacağım diyorsun, peki açıkladığın projelerdeki 7 bin adet TOKİ konutu ne o zaman. Yıkmayacaksın da açıkladığın 77 proje arasında niye yazıyorsun. İlbadı’nın projeleri bitti. Sümer’in projeleri tamam. Diğerlerinin hazırlığı sürüyor. Ama Ümit Bahtiyar çıkıp “Biz Yıkmaya Değil Yapmaya Geliyoruz” deyince seçim telaşına düştü. Söylem değiştirip, halkın gözlerinin içine baka baka biz yıkmayacağız artık diyor. Yalan… Geldikleri günden buyana hep yıkmaya çalıştılar. Önce Çınar dedi. Yıkabildi mi? Hayır gücü yetmedi. İlbadı’yı yıkacaklardı halk ayaklandı. Vazgeçtiler. Ne oldu peki 2007 seçimlerinde ilbadı’da AKP yüzde 60 oy aldı. Sen misin bize oy veren dediler hemen yine proje raftan indi. Seçimi bekliyorlar… Yıkacaklar. Aktepe’yi de yıkacaklar. Sevindikte de Karşıyaka’da da Sümer’de de, halkı kandıramazsınız. Çünkü, açıkladığı projeler içersinde olan 7 bin konutu nereye yapacak. Dağın başına mı? Peki ne karşılığında verecek TOKİ’leri.” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar’ın, hedefinde Zeybekci vardı. Aktepe’de çalışmalarını sürdüren Bahtiyar, bir kahvede sloganlarla ve alkışlarla karşılandı. Yüzlerce kişinin katıldığı kahve toplantısında Gündem TOKİ’lerdi.

Bahtiyar’ın hedef aldığı isim ise Zeybekci idi. MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “ Birileri cipiyle gezerken evler gözüne hoş görünmeyecek ve buraları yıkalım denilecek. Yahu geldikleri günden beri işleri güçleri yıkmak. İşsiz, aşsız bıraktığınız bu insanlar nereye gidecek. Bu toki konutlarının parasını nasıl ödeyecek. 5 Yıl önce Çınar meydanı dedi kalktı 1600 işyerini yıkacağım dedi. Yıkabildi mi? Üç defa mahkemeden döndü.

Sonra yönünü buraya çevirdi. Halka rağmen yıkımlara başlandı. İlbadı yıkım kararını 6 ay sonra öğrendi. Halk ayaklandı. 650 imza toplamışlar bana geldiler. Bize önderlik yap dediler. Mecliste haklarını sonuna kadar savundum Bir toplantıda halk neredeyse Zeybekci’yi hırpalayacaklardı. Hemen geri çektiler projeyi. Peki 2007 seçimlerinde AKP’ye İlbadı yüzde 60 oy verdi. Bunlarda işte bizim projemizi onayladılar deyip aldıkları oyu onay sayıp projeyi tekrar sümen altından çıkardılar. Şimdi seçim sonunu bekliyorlar. 750 konut yıkılacak… Bu oyuna gelmeyin sakın” dedi. Söylemlerini sertleştiren Ümit Bahtiyar, yüklendikçe yüklendi. “Baktılar gördüler her yerde Ümit Bahtiyar konuşuluyor. MHP konuşuluyor. Bizde“Biz Yıkmaya Değil, Yapmaya Geliyoruz” deyince ağız değiştirdiler.”diyen Bahtiyar, “ Artık yıkmayacağız diyor. O zaman senin açıkladığın 77 proje içersinde 7 bin adet TOKİ konutu ne o zaman. O konutları yıkmadan nereye yapacaksın. Ya da kime yapacaksın.”diye konuştu. Bahtiyar konuşmasında yerel seçimlerinin önemine değinerek devam etti. Bahtiyar, “ Bu seçimler Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri. Bu seçimlerde Denizli’yi yönetecek kadroları belirleyeceksiniz. Bu kadroları iyi düşünün. 2002 Yılından bu yana durumum daha iyi diyen biri var mı? Cebinizdeki son parayı da almak için alışveriş merkezleri inşa ettiler.Yarattıkları tek ordu işsizler ordusu. Her gün yeni birileri katılıyor, işsizler ordusuna. Çünkü hergün fabrikalarımız kapanıyor, kepenkler iniyor. Bu gidişe dur demenin zamanı geldi. Beldeler ve sizler kararınız çoktan verdiniz. AKP’ye oy vermeyeceksiniz. Bundan eminim. Hatta kalıbımı basarım. 2007’ye benzemeyecek. Kesinlikle benzemeyecek. Çünkü bu seçimlerde Denizli halkı Ümit Bahtiyar ve MHP birleşiyor.”şeklinde açıklama yaptı.

Bahtiyar dağıtılan malzemelere de dikkat çekti ve “Hepiniz görüyorsunuz. Sizden aldıkları ile neler yaptıklarını… Denizli’de paralar çiçeklere, kömüre, gıdaya, diğer bölgelerde de buzdolabına, çamaşır makinesine gidiyor.. Seçimin sonuna doğru kaybedecekler ya… Sizin oylarınızı nasıl almayı planlıyorlar. Alış veriş çekleri ile… Alın helal hoş olsun ama gidip bunlara oy vermeyin… Halkı sadaka kültürüne alıştıranlara tokatı sandıkta atın” dedi.

Bahtiyar sözlerini şöyle sürdürdü: “Zeybekci daha merdivenlerden inerken o makam kapısını söktüreceğiz… Denizli Belediyesinin Denizli halkından ayıran o demir parmaklıkları da kaldıracağız. Halk her zaman bize ve belediye yönetimine ulaşacak. Bu güne kadar azarlanan vatandaş bizde çözüm ve güler yüz bulacak. Yaşanan ekonomik krizde belediye elinin taşın altına sokacak ve su ücretinden tutunda tüm tarifelerde ciddi bir indirime gidilecektir. Denizli tekrar üretimin başkenti olacak. İstihdam projelerimizle geliyoruz. Biz iki sloganla yola çıktık. Yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Ve kenar mahalle merkez mahalle ayrımı ortadan kalkacak. Göreceksiniz 5 yıl sonra böyle bir ayrım olmayacak. Merkezde ne varsa buralarda o olacak. Belediye Hastanesi ve yapacağımız iki tane lise ile bu bölgenin sağlık ve eğitim sorununu çözüm bulacağız”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı