REKLAMI GEÇ

Bahtiyar, Kaleiçi projelerini açıkladı

Bahtiyar, Kaleiçi projelerini açıkladı

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, her gün kepenklerin kapandığı, kiralık levhalarının asıldığı Kaleiçi’ni yeniden canlandıracak, hayat verecek projelerini açıklayarak, esnafın yüreğine su serpti.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

“Tarihi Kaleiçi tarih olmasın” sloganı ile yola çıkan MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, seçim çalışmalarına kar demeden yağmur demeden devam ediyor. Duyarsız ve yanlış politikaların zor duruma düşürdüğü Kaleiçi esnafı, krizin çaresizliği ile feryat ediyor. Ümit Bahtiyar, her gün kepenklerin kapandığı, kiralık levhalarının asıldığı Kaleiçi’ni yeniden canlandıracak, hayat verecek projelerini açıklayarak, esnafın yüreğine su serpti.

Kaleiçi esnafı ve alışveriş yapan vatandaşla buluşan Bahtiyar ve Denizli Belediye Meclis üyesi adayları önce esnafın sorunları dinledi, sonra yapacaklarını anlattı. Bahtiyar, “Kaleiçi’nin üstü tamamen kapatılacak. Kapılar, Kaleiçi’nin heybetini gösterecek şekilde yeniden düzenlenecek. Pazaryeri çiçek pasajı gibi çok güzel olacak. İnsanların dinlenip çay içebilecekleri, sohbet edebilecekleri mekanlar oluşacak. Minibüslerin ve vatandaşların araçlarla Kaleiçi’ne ulaşmaları sağlanacak” dedi.

Esnafın büyük bir coşku ile karşıladığı Bahtiyar ve ekibi, Kaleiçi Pazaryeri başta olmak üzere, bütün esnafı tek tek gezdi. Bahtiyar, kendilerine sıcak ilgi gösteren esnafa ekibini tanıttı. Siftah yapamadıklarını belirten esnaf,“5 yıldır belediye bizi cezalandırdı. Kaleiçi yok olmak üzere, bir türlü sesimizi duyuramadık. Aramızda intihar edenler bile oldu. Bunaldık. Sizi tanıyoruz. Sesimize kulak vereceğinize inanıyoruz. Ekibinize de güveniyoruz. Kaleiçi’ne yeniden hayat verin” diyerek destek vereceklerini belirttiler.

Eşit hizmet anlayışı gelecek

Kaleiçi’nin ardından Kayhan’da bir vatandaşın evine konuk olan Bahtiyar ve ekibi burada belde halkının sorunlarını dinledi. Projelerini anlattı. Bahtiyar, “Denizli Belediyesi halkın evidir. Halkı evine kavuşturacağız. Eğitim ve sağlık sorunlarınızı biliyoruz. Merkezde ne hizmet varsa, burada da aynı hizmeti alacaksınız. Su ücretlerini hemen indireceğiz. Üretim projelerimizi faaliyete geçirerek, işsizlikle kıvranan halkımıza iş imkanları oluşturacağız” dedi.

Seçim çalışmalarını daha sonra Kayhan Pazarı’nda sürdüren MHP Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan Kayhan halkı ile buluştu. Her yerde olduğu gibi burada da sevinç gösterileri ile karşılanan “Ümit başkan, Denizli bahtiyar” sloganlarının atıldığı seçim çalışmasında, pazarcı esnafından destek isteyen Bahtiyar ve ekibi Kayhanlı vatandaşlara ekibini tanıttı.

‘Vatandaş cezalandırıldı’

Kayhan’dan sonra Akkonak Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Bahtiyar ve ekibi, burada mahallenin temel sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşın sorularını da yanıtlayan Ümit Bahtiyar, “Son 5 yıldır Denizli Belediyesi ve belediye yönetimi halkla kavga eden, azarlayan bir anlayış ile yönetildi. Hiç kimseyi dinlemeden, ben yaptım oldu mantığı ile projeler yapıldı. Ne kadar konuşursak konuşalım 27 el kalktı, iş bitti. İşte bu anlayışı bitireceğiz. Hemen geldiğimiz gün, istihdam projelerini hayata geçireceğiz. Su ücretlerinde ciddi indirimler yaparak halkı biraz olsun rahatlatacağız. Soruyorum size: 5 yılda 817 trilyon para harcandı. Bu para ile yapılan ne var? Karayolları yapması gerekirken, bizim cebimizden yaptığımız köprülü kavşaklar ve üç park. Başka ne var? Yok 5 yılda yapılan işler bunlar. Yapılması gereken en basit projelerden biri otogardır, otoparklardır. İnsanımızın yaşam kalitesini artıracak hizmetlerdir. Yapamadılar. Bu şehrin iki yıldır nikah sarayı yok. Var olan nikah sarayını da yıktılar. Bunlar yapmaya değil yıkmaya; Denizli’nin imkanlarını yandaşlarına vermeye gelmişler. Kendi hataları pahasına, nikah sarayı kurban verildi ve 500 bin kişilik bir şehir, oda tiyatrosuna mahkum bırakıldı. Suya acımasızca zam yaptılar. Abone bedeli bir zulümdür. Bu zulme son vereceğiz. Denizli Belediyesi’ne Ankara’dan para filan gelmedi. Bu yapılan her şey, sizin paranızla yapıldı. Burası muz cumhuriyeti değil. Kafalarına göre iş yapamazlar. Kapalı pazaryerleri yaptılar, pazarcıları daracık alanlara mahkum ettiler ve pazaryerini parasını da onlardan aldılar. Bu reva mı? Bu halk bütün bunlara tepkisini koymalıdır. Artık azarlayan değil anlayış gösteren çözüm üreten bir dönem başlamalıdır. Ve göreceksiniz. Bu halk 29 Mart günü kendisini azarlayan, çözüm üretmeyen evlerini başlarına yıkan, sadece ben bilirim anlayışındaki bu yönetimi sandıkta cezalandıracaktır: Bunu onlar da fark etti. Görüyorsunuz, 5 yılda 5 kavşak, 3 park yaptılar. Şimdi seçime 5 kala “proje yapacağız” diye halkın önüne çıkıyorlar. Seçim sandığını gördüler, Halkın AKP yönetimine karşı tepkisini de fark edince başladılar vaatlere. Ama halk bunları sandığa gömecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı