REKLAMI GEÇ

Bahtiyar, projelerini açıkladı

Bahtiyar, projelerini açıkladı

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Saracoğlu Kasrı’nda yaptığı basın toplantısında, projelerini açıkladı. Bahtiyar’ın projeleri arasında, en dikkat çekeni, acil eylem planı adı altında sunulan, “Binlerce işsize iş imkanı, kriz nedeniyle su ve su aboneliği fiyatlarında indirime gitmek, ulaşımın minibüslerle yapılmasına yönelik projeleri oldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, projelerini, Saracoğlu Kasrı’nda yaptığı basın toplantısında açıkladı. MHP Denizli Belediye Meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda projelerini açıklayan Bahtiyar, önceliği acil eylem planına verdi. Bahtiyar’ın acil eylem planında, binlerce işsize iş imkanı, su ve su aboneliğinde indirime gitmek, yer altı ve yer üstü otoparklarının yapımı, ulaşımın minibüslerle yapılması gibi projeler yer alıyor.

İşte MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar’ın açıkladığı projeleri:

ACİL EYLEM PLANI:

1-Binlerce işsize iş imkanı.

2-Kriz nedeniyle su ve su aboneliği fiyatlarında indirime gidilecek.

3- Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla şehir merkezlerinde yeraltı ve yerüstü otoparklarının yapımına başlanacak.

4- İncilipınar’da Eğitim Fakültesi’nin boşalttığı bina yeni Belediye Yurdu yapılıncaya kadar yurt olarak üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulacak.

5- İlan ve reklam vergilerinde indirime gidilecek.

6- Trafiğin düzenli akması için Trafik Koordinasyon Merkezi kurulacak.

7- Ulaşım minibüsçülerle yapılacak.Ulaşımı rahatlatmak amacıyla toplu taşıma güzergahları, yeniden düzenlenecek.

8- Denizli’ye eklenen 13 belde ve 9 köyde yerinden hizmet anlayışı çerçevesinde, hizmetlerin aksamaması amacıyla mevcut yapı korunacak. Denizli, Belediye Başkan Yardımcıları aracılığıyla 5 ayrı bölgede, yerinden yönetilecek.

İSTİHDAMPROJESİ:

BİNLERCE İŞSİZE İŞ İMKANI;

1- Belediyenin tüm ihalelerde şartnamelere çalışacak işçiler için iki yıldır Denizli’de oturuyor olma şartı getirilecek.

2-Bizim dönemimizde arsa ve proje üretilerek, konut ve işyeri yapımı müteahhit ve kooperatiflere verilecek.

3-Planlanan üç adet kent ormanın ağaçlandırılması ve bakım aşamalarında işçiler görev alacak.

4- Hayata geçirmeyi planladığımız Belediye Hastanesi, Müzeler park ve bahçeler, soğuk hava deposu, paketleme tesisigibi yapısal projelerimizle de istihdam yaratılacak.

5- Kuracağımız Belediye Çağrı Merkezi de bir istihdam alanı olacaktır.

6- Üniversite gençlerimiz, yaygınlaştırılacak Belediye Evleri’nde, sanatsal, kültürel, okul öncesi eğitim ve daha birçok alanda yarı zamanlı iş bulabilecekler.

7- İnsan Kaynakları Merkezi kurulacak. Bu merkezde işsiz her işçinin kaydı bulunacak ve mesleki vatandaşlarımız mesleki vasıflarına göre sınıflandırılacak. İşçi arayan işverenlerde, bu merkezden ihtiyaç duyduğu vasıfta işçiyi istihdam edecek.

8- Yabancı dil, bilgisayar ve güncelliği alan yeni meslek alanlarında verilecek kurslarla vasıfsız vatandaşımız kalmayacak.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VE YÖNETİM ANLAYIŞI:

DENİZLİ’Yİ 5 AYRI BÖLGEYE AYIRIYORUZ: Biz Denizli’yi şimdiden büyükşehire göre planladık. Şehir 5 bölgeden yönetilecek. Belde belediye binalarında mevcut yapı muhafaza edilecek. Halka yerinde hizmet anlayışı ile 4 bölgenin başında belediye başkan yardımcılarımız bulunacak.

BİNLERCE İŞSİZE İŞ İMKANI: Ekonomik krizle birlikte artan işsizliğe karşı, çözüm getiren bir yaklaşımla, işsiz hemşerilerimize iş imkanı sunularak Denizli yeniden üretimin başkenti olacak.

HEMŞEHRİ KARTI: Dar gelirli vatandaşlarımız, bu kartlardan, Belediye ücretlerinde, ulaşımda, gıda ve giysi alışverişlerinde faydalanabilecek.

BELEDİYE ARAMA KURTARMA VE AFET YÖNETİM MERKEZİ:

Deprem kuşağında bulunan kentimizde, Denizli Belediyesi’nin kendine özel bir arama kurtarma timi olacak.

“KOY SEPETE PAYLAŞALIM” PROJESİ: Her mahalleye yapacağımız belediye evleri, aynı zamanda, dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına da çare olacak.

ORTAK AKIL: Denizli Belediyesi’nde ele alınacak her türlü projede, ortak akıl benimsenecek. Her sorunu ilgili kesimle görüşerek çözeceğiz.

ÜRETİMDESTEKLENECEK: Her türlü üretim projesini destekleyen bir yönetim anlayışı sergilenecek.

GİRİŞİMLERİNİZ DESTEKLENECEK: Turizm, el sanatları, hayvancılık, dokumacılık, halıcılık,ev yemekleri ve farklı birçok alanda, her türlü girişimlerinizi destekleyen bir yönetim anlayışı benimsenecek.

ESNAFA DESTEK: Denizli Belediyesi daima esnafın yanında yer alacak.

KENT KONSEYİ DAHA İŞLER OLACAK: Karar alma süreçlerinde kent konseyi daha aktif hale getirilecek.

GENÇLİK MECLİSİ KARAR ALMA SÜREÇLERİNE KATILACAK: Gençlerimizin fikir ve projelerine büyük önem veriyoruz.

YAŞLILARIMIZIN YANINDAYIZ: Yaşlılarımızın yaşamını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz.

YAPISAL PROJELER:

ÜÇGEN’E ÜÇÜZ KULE: Belediye Hastanesi, Ticaret Merkezi ve Kültür Sarayı’ndan oluşacak binalarla Üçgen Çarşısı cazibe merkezi olacak.

BELEDİYE YENİ HİZMET BİNASI: Şimdiki garajın bulunduğu alanda Denizli’ye yakışan yeni Belediye Hizmet Binası hizmete girecek.

BAYRAMYERİ MEYDANI: Zemin katı yeraltı otoparkı, ikinci katı kuyumcular çarşısı ve üst katı yeşil alan olan bir kompleksle, Bayramyeri Meydanı, Denizli’ye yakışır bir meydan haline gelecek.

PAZARYERLERİ       :Pazaryerleri pazarcıların olacak

BELEDİYE EVLERİ: Her mahalleye, içinde küçük sanat salonu, toplantı salonu, eğitim salonu, kreş ve Belediye Hizmet Odası’nın bulunacağı küçük yapılarla, Denizli Belediyesi halkın ayağına gidecek.

İNCİLİPINAR KÜLTÜR KOMPLEKSİ: Nikah Salonu, üniversite öğrencileri için Öğrenci Yurdu ve içinde sinema, tiyatro, sergi vb. etkinlikle için salonların olduğu Kültür Merkezi ile İncilipınar, şehrin cazibe yerlerinden biri olacak.

ADLİYE PARK: Adliye Sarayı’nın karşısındaki bölge Denizli’nin yeni yeşil alanlarından biri haline gelecek. Sosyal tesisleri, nikah salonu ve sportif etkinliklerin olacağı parkları ile bölge halkının hizmetine sunulacak.

MÜZELER; Şehitler ve Gaziler Müzesi, Demokrasi Müzesi, Denizli Tarihi Müzesi, Denizli El Sanatları Müzesi ve İlçeler Tarihi Müzesi ile Denizli MÜZELER KENTİ olacak.

NİKAH SALONLARI: İncilipınar Nikah Salonu, Adalet Park Nikah Salonu, Üçgen Nikah Salonuile vatandaşlarımız, mutlu günlerinde, yer, zaman ve mekan sıkıntısı çekmekten kurtulacak.

MİNYATÜR KENT DENİZLİ: Mevcut Orman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alana yapacağımız proje ile tarihi Denizli, günümüze taşınacak.

HOROZ KENT: Tabakhane, “Horoz Kent” projesi ile şehrin turizm merkezlerinden biri haline gelecek.

CAZİBE MERKEZİ KALEİÇİ: Üstü tarihi dokusu korunarak örtülüp, bir kaleye yakışacak kapı düzenlemeleri ile Tarihi Kaleiçi Çarşısı, eski hareketli günlerine kavuşacak. Dolmuşlar için yapacağımız güzergah düzenlemeleri ile Tarihi Kaleiçi, ilçelerden gelenlerin uğrak yeri haline getirilerek canlandırılacak

STK KOMPLEKSİ VE KONGRE MERKEZİ: İçinde Dernek ve STK’larımız için çalışma ofislerinin yanı sıra; toplantı, konferans ve seminer salonlarının da olacağı STK kompleksi ile Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekler daha rahat ortamda çalışma fırsatı bulacak.Altında kapalı otoparkın da yeralacağı Proje eski İtfaiye binasının bulunduğu alanda yaşama geçecek.

LİSELER: Fatih’te, Köy Hizmetleri’nin, Sevindik’te ise Türk Telekom binasının yanındaki alana yapacağımız liselerin yanı sıra, ihtiyacı olan bölgelerde de lise yapımı konusunda teşvik eden bir tutum izlenecek. Bölge halkının eğitim sorununa çare olunacak.

SOĞUK HAVA DEPOSU VE PAKETLEME TESİSİ: Bu projelerle, çiftçilerimizin de yanında olacağız.

YENİ MEZARLIK: Denizli’nin mezarlık sıkıntısı bu proje ile sona erecek.

Denizli’nin yeni bir mezarlığı olacak.

SU DEPOLAMA SAHALARI: Akçay ve Domuz Deresi’nin in üst kısmına,su sıkıntısına karşı su depolama sahaları projesini hayata geçireceğiz.

BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİ VE BOTANİK PARKI: Pamukkale kavşağında, DSİ’nin bulunduğu ve arkasındaki alan, bu proje ile turizm merkezlerinden biri haline gelecek.

GÖVEÇLİK YAŞAM MERKEZİ: Göveçlik Bölgesi, içinde koşu yolları, oyun merkezleri ve spor merkezi olan yeni bir yaşam alanı haline gelecek. Ve bölge, ağaçlandırma çalışmaları ile Denizli’nin 2. Çamlığı olacak.

KÜÇÜK TARIM BAHÇELERİ: Gökpınar gölü etrafındaki alan, küçük tarım bahçeleri haline getirilerek, hobi amacıyla tarım yapmak isteyen vatandaşlarımıza imkan sunacak.

YER ALTI OTOPARKLARI: Öncelikli olarak, mevcut Belediye Binası, Valilik meydanı ve Bayram yeri Meydanı’na yer altı otoparkları yapılacak.

TEK TİP MUHTARLIK BİNALARI: Bu binalarla, muhtarlarımız daha rahat ortamlarda çalışma imkanı bulacak. Ayrıca, vatandaşlarımız muhtarlık binalarını bulmakta zorlanmayacak.

ENGELLİ KÖYÜ: Engelli vatandaşlarımızın gelir elde edip, üretime kazandırılması için özel cihazlarla donatılacak üretim merkezinde, her türlü engelliye göre üretim yapılabilecek.

ENGELLİ YAŞAM EVLERİ: Yalnız kalan ve günlük yaşamını idame etmekte zorlanan engellilerimiz için özel bir site kuracağız.

ULAŞIM PROJELERİ:

TOPLU TAŞIMA: Belediye otobüsleri ulaşım sisteminden çekilerek,vatandaşların oturarark seyahat etmeleri için toplu taşıma dolmuşçularımızla yapılacak. Denizli’nin kaynakları, Denizli’de kalacak.

HAFİF RAYLI SİSTEM: Öncelikli uygulama alanımız; Denizli-Pamukkale ve Denizli-Organize Sanayi Bölgesi olacak. Sonraki aşamada ise sistem şehir içine girecek.

YENİ OTOBÜS TERMİNALİ: Çevre yolunun girişinde yaşama geçecek.

ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ: PAÜ, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve trafik uzmanlarının yer alacağı merkezde, trafik sorununa anında müdahale edilebilecek.Trafik ışıklarında uzun süreli bekleme çilesi sona erecek.

ULAŞIMA BİSİKLET YOLLARININ ENTEGRASYONU: Belli güzergahlarda, ulaşım, bisikletlerle sağlanabilecek.

MODERN TAKSİ DURAKLARI: Tek tip uygulama projesi ile taksicilerimiz konforlu ortamlarda çalışma imkanı bulacak.

MODERN DOLMUŞ BEKLEME DURAKLARI: Yine tek tip proje ile halkımız dolmuş duraklarını kolaylıkla fark edebilecek, şoförlerimiz rahat ortamlarda bekleme fırsatı bulacak.

YAYA TRAFİĞİNDE DÜZENLEME: Yaşlılarımız ,çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız için yeni düzenlemeler yapılacak.

ÇEVRECİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI:

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ: Kullanılabilir atıklarımız, bu proje ile israf olmayacak.

1 MİLYON ZEYTİN VE FISTIK FİDANI: Uygun olan her alana dikilecek.

ÇÖPLER YER ALTINA ALINACAK: Bazı bölgelerde çöpler yer altına alınacak. Artık çöplerimiz daha steril şartlarda, koku, sinek ve sağlıksız ortamlar olmadan saklanabilecek.

HOMOJEN YEŞİL ALAN DAĞILIMI: Bundan sonraki planlamalarda, yeşil alanlar homojen olarak dağıtılacak. Mevcut planlarda ise, olabilir yerlerde uygulamaya gidilecek.

TIBBİ ATIK STRELİZASYON MERKEZİ: Tıbbi atıkların doğaya zarar vermesinin önüne geçilecek.

ANTİBAKTERİYEL ÇOCUK PARKLARI: Çocuklarımız daha sağlıkla ortamda eğlenecek.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA PROJELERİ:

YABANCI DİL VE BİLGİSAYAR KURSLARI: Mevcut kurslarla işbirliğine gidilerek, gençlerimize ücretsiz, yabancı dil ve bilgisayar kursu verilecek.

VASIFSIZ VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK: Günümüzde geçerliliği olan alanlarda, meslek edindirme kursları düzenlenecek.

GÜZEL SANATLAR KURSLARI: Her mahalleye yapacağımız Belediye Evleri’nde güzel sanatlar kursları düzenlenecek.

OKULLARIMIZ DESTEKLENECEK: Okullarımızın teknik donanım ve fiziki altyapı eksiklikleri giderilecek.

PAÜ İLE İŞBİRLİĞİ: Projelerimizde, PAÜ ile işbirliği esas alınacak.

ARGE MERKEZİ       : Geleceğin dahilerine çalışma ortamı hazırlanarak kuracağımız ARGE merkezinde her türlü buluş ve yenilik projeleri desteklenecek.

            ***                  ***                  ***                  ***

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ İLEBELEDİYE

HİZMETLERİ EVİNİZE GELECEK.

ÇAĞRI MERKEZİ: Çağrı merkezi aracılığıyla, belediye hizmetleri ile ilgili birçok sorunuza cevap bulabileceksiniz ve sorunlarınızı daha kolay çözebileceksiniz.

E-TİCARET BAŞLAYACAK: Denizli’ye has ürünler, e-ticaret yöntemi ile dünyanın birçok yerine satılabilecek.

E-KÜTÜPHANE: Denizli kütüphanesi evinize gelecek.

            ***                  **                    **                    ***

SANAYİCİMİZE DESTEK PROJELERİ:

TOPLU ISITMA: En az üç fabrikanın bulunduğu alanlarda toplu ısıtma yapılacak.

ALT YAPI: Sanayicimizin işini kolaylaştıracak alt yapı düzenlemeleri yapılacak.

MARKA: Denizli Markası oluşturma çalışmalarına destek olunacak.

TURİZM PROJELERİMİZ:

1.5 MİLYON TURİST: Her yıl Pamukkale’ye gelen 1.5 milyon turist, ticareti canlandırmak için Denizli’ye getirilecek Ayrıca, kardeş şehirlerle yapacağımız işbirliği ile Denizli’ye gelen turist sayını arttıracağız.

TURİZM MERKEZLERİNİN SAYISI ARTACAK: Açıkladığımız projelerle Denizli turizm merkezi olacak.

KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZİN SAYISI ARTACAK: Yapacağımız çalışmalarla, hem ticaret, hem turizm sektörlerinin canlanması, ayrıca kültür alışverişi için Denizli’nin diğer ülkelerden olan kardeş şehir sayısını arttıracağız.

FESTİVALLER: Ulusal ve uluslararası festivallere ağırlık verilecek.Denizli festivaller kenti olacak.

KONGRE TURİZMİ: Yapacağımız kongre merkezlerimizde, kongre turizmi canlandırılacak.

TANITIM ATAĞI: Denizli’nin Türkiye’de ve dünyada tanıtımı ve markalaşması için özel çalışmalar yapılacak.

İLÇELERİN TURİZMİ: Her hafta 100 aile ilçeleri tanıma gezisi ile turlarla ilçelerimize gönderilecek. Böylece ilçelerimizdeki ticaret de canlandırılacak.

SPOR PROJELERİ:

DENİZLİSPOR’A AKAR GELİR: Denizlispor’a; benzin istasyonu ve otoparklar gibi projelerle akar gelir sağlanarak maddi sıkıntıları çözüme kavuşacak. Denizli Belediyesi, şehrin markası olan bu kulübü yalnız bırakmayacak. Denizli Belediyespor Profesyonel Futbol Şubesi Denizlispor’a verilecek.

SPOR KOMPLEKSLERİ: İçinde yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahalarının olacağı ve halkın kullanımına açık spor kompleksleri şehrin belli bölgelerine yerleştirilecek.Her türlü amatör spor dalı ve sporcu desteklenecek.

SPOR OKULLARI: Denizli, sadece belli spor dallarında değil, her branşta sporcu yetiştiren ve bu sporcularını ulusal ya da uluslararası turnuvalarda yarıştıran bir kent olacak.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TURİZMİ: Denizli yamaç paraşütünde de turizm merkezi olacak.

GENÇLİK KAMPLARI: Gençlik kampları ve yayla turizmi canlandırılacak.

YEŞİL PARKLARDA SPOR: Denizli halkı sadece şehrin belli bölgelerinde değil, kendi mahallelerindeki parklarda da eğitmenler eşliğinde spor yapabilecekler.

SAĞLIK PROJELERİMİZ:

BELEDİYE HASTANESİ: Üçgen Çarşısı’na yapacağımız Belediye Hastanesi ile dar gelirli vatandaşlarımıza, yerinde sağlık hizmeti sunacağız.

SÜREKLİ SAĞLIK TARAMALARI: Kenar mahalleler başta olmak üzere, sağlık taramaları her dalda, sürekli yapılacak.

SAĞLIK TOPLANTILARI: Mahallelerdeki Belediye Evlerimizde, haftanın belli günlerinde kadınlarımıza sağlıkta bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

Yaşlılara ve bakıma muhtaçlara kendi evlerinde sağlık hizmeti verilecek

KADINLARIMIZ İÇİN PROJELER:

KADINLARIMIZ EL İŞLERİNDEN PARA KAZANACAK: Denizli’nin 9 kardeş şehrinde açacağımız Denizli Mağazaları’nda, hem kadınlarımızın el işlerini satacağız, hem kentimize özgü yerel ürünleri.

KADIN VE ÇOCUK SIĞINMA EVLERİ: Yardıma muhtaç kadın ve çocuklarımıza rahat bir ortam sunulacak.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI: Mahallelerimizde kadınlarımıza özel meslek edindirme kursları düzenlenerek üretime yönlendirilecek.

EV İŞİ VE ÇOCUK BAKICI SERVİSİ: Kadınlarımız, çağrı merkezi aracılığıyla, ev işlerinde ve çocuk bakımında, Denizli Belediyesi’nin kuracağı özel birimden yararlanabilecek.

KREŞ  :Çocuklarının bakım problemleri sebebi ile işe gidemeyen kadınlarımız için özellikle kenar mahallelerde ve beldelerde kreşler açılacak.

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ: Bu merkezlerde kadınlarımızın sağlık taramaları sürekli yapılacak.

ENGELLİLER İÇİN PROJELER:

ENGELLİ KÖYÜ : Engellilerimizin de üretime katılabilecekleri bir engelli köyü kurulacak.

ENGELLİ YAŞAM EVLERİ: kimsesiz engellilerimiz konforlu bir ortamda yaşama imkanı bulacak.

ENGELLİ ARAÇLARI: Engelli vatandaşlarımızın, şehrin cazibe merkezilerine ulaşmasını kolaylaştırmak için alacağımız engelli araçları, hergün belli güzergahlarda servis yapacak.

SANAT PROJELERİ:

TİYATRO TIRLARI:Bu tırlar, şehrin her köşesinde gösteriler sunacak. Tiyatro izlemeyen vatandaşımız kalmayacak.

MAHALLE TİYATROLARI: Belediye evlerimizi mahalli tiyatro gösterilerine de açacağız. Amatör tiyatro grupları, halka bu salonlardan ücretsiz gösteriler sunacak.

MAHALLE SİNEMALARI: Dar gelirli ve sinemaya gitmekte zorlanan vatandaşlarımız için Belediye evlerinde ücretsiz sinema gösterimleri yapılacak.

ÜCRETSİZ SERVİSLER: Denizli merkezindeki sanatsal etkinliklere, kıyı mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak için ücretsiz servisler konacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı