REKLAMI GEÇ

MHP, Cumhur İttifakı adayı olarak Honaz ve Çal belediye başkanı adaylarını açıkladı

MHP, Cumhur İttifakı adayı olarak Honaz ve Çal belediye başkanı adaylarını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi, Denizli’deki iki ilçede adayını açıkladı. Çal’da iki dönemdir başkanlık yapan Fethi Akcan yeniden aday olurken, Honaz’da sürpriz oldu. MHP Honaz’da Ali Semerci’yi aday gösterdi. MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, iki adayın da Cumhur İttifakı adayı olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2024 Çarşamba, 18:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 2 büyükşehir, 12 il ve 41 büyükşehir ilçe belediye başkan adayını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı açıklama ile 55 belediye başkan adayının Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin onayıyla belirlendiğini kaydetti.

MHP’YE BIRAKILACAK 4 İLÇE KULİSLERDE KONUŞULUYORDU
Cumhur İttifakı ortağı MHP, Denizli’de Ak Parti’nin adayının olduğu yerlerde aday çıkarmama kararı almıştı. Buna karşılık Denizli’de 4 ilçenin de MHP’ye bırakılacağı kulislerde konuşuluyordu. MHP’nin halihazırda Buldan ve Çal Belediye Başkanları görev yapıyordu.
Buna göre 2 dönemdir görev yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, beklenen doğrultuda yeniden aday gösterildi.

HONAZ’DA CHP’YE KARŞI MHP ADAYI YARIŞACAK
Ak Parti’nin uzun yıllar yönettiği, son seçimde iki kez sandıkların kurulduğu ve CHP’ye kaptırılan Honaz’da sürpriz oldu. MHP’nin Honaz Belediye Başkan Adayı Ali Semerci olarak açıklandı. Eğer kulis bilgileri doğru ise Ak Parti, Honaz’da aday çıkarmayacak ve MHP’nin adayı Ali Semerci’yi destekleyecek.

İL BAŞKANI YILMAZ’DAN AÇIKLAMA
MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kararın duyurulmasının hemen ardından açıklama yaptı ve adayların Cumhur İttifakı adayı olduğunu bildirdi. Yılmaz, “Genel Başkanımız Sayın Dr.Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile Cumhur İttifakı Çal Belediye Başkan Adayımız Fethi Akcan ve Honaz Belediye Başkan Adayımız Ali Semerci’ye başarılar diliyorum. Çal İlçe Başkanımız Ali Çiftçi ve Honaz İlçe Başkanımız Hüseyin Buran’a ve tüm teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum. Memleketimize ve Teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN ZOLAN’DAN TEBRİK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da her iki adaya başarılar diledi, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile Cumhur İttifakı Çal Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Fethi Akcan Başkanımıza ve Honaz Belediye Başkan Adayımız Ali Semerci’ye başarılar diliyorum” dedi.

Diğer yandan bir dönem ara ile iki dönemdir Buldan’ı yöneten Mustafa Fahri Şevik’in ismi ilk açıklanan listede yer almadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı