REKLAMI GEÇ

Öztürk’ten Korucu’ya: AKP’nin müdürü müsün?

Öztürk’ten Korucu’ya: AKP’nin müdürü müsün?

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Alparslan Türkeş adına oluşturmak istedikleri “hatıra ormanı” için izin verilmemesine sert tepki gösterdi. Öztürk, kendi taleplerine olumsuz yanıt verilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Bozkurt’ta, Emine Erdoğan öncülüğünde oluşturulan “Bereket Ormanı” için Şahin Tepesi mevkisinde arazi tahsisleri yapıldığını anımsatarak, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’ya “AKP’nin müdürü müsün?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 14:47

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, konuyla ilgili açıklamasında, orman varlığının artırılmasına halkın katılımı sağlamanın, vatandaşlara ağaç ve orman sevgisini aşılamanın, fidan dikme alışkanlığını kazandırmanın her ormancının görevi olduğunu belirtti.

Bu düşünceyle 4 Nisan 1997’de vefat eden MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş için Denizli’de bir hatıra ormanı oluşturmak istediklerini, 20 Şubat’ta Orman Bölge Müdürlüğü’ne yer tahsisi için başvuru yaptıklarını anlatan Öztürk, 5 gün sonra bir emrin gerekçe gösterilerek “yol kenarlarına hatıra ormanı kurulamayacağı” yanıtını aldıklarını kaydetti.

Kendilerinin talebine olumlu yanıt verilmezken, geçtiğimiz günlerde Bozkurt’ta 5 hektarlık alanda Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı, 26 Mart’ta ise Şahintepesi mevkisinde Emine Erdoğan öncülüğünde 10 hektarlık Bereket Ormanı’na oluşturulduğunu anımsatan Öztürk, şunları kaydetti:

“Orman Bölge Müdürü, bu konudaki basın açıklamasında, genel müdürlüğün ‘Türk büyüklerine hatıra ormanı yer tahsisi’ emri gereğince bu alanın ayrıldığını belirtmiştir. Alparslan Türkeş devlet büyüğü değil de, Emine Erdoğan devlet büyüğü müdür? Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı yol kenarında değil midir? Emine Erdoğan katkılı Bereket Ormanı yol kenarı değil midir? Önceki dönemlerde oluşturulan Rabia Hatıra Ormanı yol kenarı değil midir?

Orman Kanunları’nı hepimiz biliriz. Yönetmelikler, emirlerden önce gelir. Orman Genel Müdürlüğü’nün güya emirini yerine getiren Bölge Müdürü, neden o emri Emine Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan hatıra ormanlarında yol kenarında diye reddetmemiştir?”

“ÖNÜMÜZ SEÇİM” DEMİŞ
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, farklı uygulamanın gerekçesini “önümüz seçim”diye açıkladığını bildiren Öztürk, “Kendisi AKP’nin milletvekili adayı mıdır? Yoksa T.C. Devleti’nin Bölge Müdürü değil de AKP’nin müdürü müdür?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı