REKLAMI GEÇ

“Teşvik, yangını söndürmeye yetmez”

“Teşvik, yangını söndürmeye yetmez”

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin açıkladığı teşvik paketinin ülkedeki yangını söndürmeye yetmeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2009 Cumartesi, 21:34

Ülkenin bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya bulunduğunu belirten MHP’li Ayhan, “Hükümet henüz, milletimiz tarafından büyük bir oranda ödenen krizin bedelini telafi etmek için maalesef tedbir almış değildir. Meselenin özü şudur; milletin satın alma gücü yoktur. Çiftçinin ürünü para etmiyor, emekli geçinemiyor, memur geçinemiyor, çiftçi geçinemiyor. İnsanlar üretemiyor. Bunlara çözüm bulmadan, bunlarla ilgili paketler çok orta ve uzun vadeli paketlerdir, o bakımdan hükümet çok geç kalmıştır. Henüz bu işsizlikle, bu ekonomik krizle mücadele anlamında maalesef vatandaşlarımızın işsiz kalmasını önleyememiştir, olan millete olmuştur. Özellikle bu ekonomik krizi öngörememesi ve ekonomik krizi milletimize ödettirmesinin bedelini ödeyecektir. Bu ekonomik krizle ilgili bir paket değildir, yani bu milletin içinde bulunan krizi söndürecek bir paket değildir” dedi.

‘Paket sorunu çözmez’

Ayhan,  “Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik krizi ile bugün Türkiye karşı karşıya. O bakımdan Türkiye’nin bugünkü sorunlarını çözmeye yönelik bir paket değildir. Hala ülkemizin insanları kendi sıkıntılarını çözecek ekonomik bir program algılamaktadır, böyle bir program da ortada yoktur” diye konuştu.

‘Denizli’yi yine hayal kırıklığına uğrattılar’

AKP iktidarının işbaşına geldiği 2002 yılından bu yana, ekonomik anlamda Denizli’nin sürekli irtifa kaybettiğini dile getiren Ayhan, “Dün göç alan Denizli bugün göç vermeye başlamıştır. Son 5 ayda 30 bin insan işini kaybetmiştir. Bırakın yeni yatırımı, yılların birikimi ile kurulmuş dev fabrikalar ya kapısına kilit vurmuş ya da Denizli’yi terk etmiştir. Yeni çıkarılan teşvik düzenlemesi ile Denizli, yıllardan beri uğradığı haksızlığa yeniden uğramıştır.  Denizli sanayisi ve halkı, bu düzenleme nedeniyle çok büyük mağduriyetler yaşayacaktır. Yeni çıkarılan yasa, kentleri birbirine düşürecek. Denizli’ye yine büyük haksızlık yapıldı. Bu ilden hiç kimse, tesisini başka yere taşıyamaz. Şimdi buradan iktidar milletvekillerine soruyorum. Denizli’ye gittiklerinde, ‘Bu il AKP döneminde hak ettiğini almaya başlamıştır’ diyebilecekler mi? Bunu söylerken yüzleri kızarmayacak mı? Bunu çok merak ediyorum” diye konuştu. 

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı