REKLAMI GEÇ

Adaylar esnafın önünde projelerini anlattı

Adaylar esnafın önünde projelerini anlattı

Esnaf Odaları Birliği tarafından düzenlenen ve Denizli Belediye Başkan Adaylarını bir araya getiren toplantıda heyecan doruktaydı. Adayların projelerinin yanında esnafa yönelik olarak yapacakları çalışmaları yansıttıkları konuşmada, kendisine verilen konuşma süresini aşan Belediye Başkanı Zeybekci, toplantıya katılanlar tarafından tepki içinde ayaklar yere vurularak protesto edildi

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Denizli Belediye Başkan Adayları Esnaf Odaları Birliği tarafından organize edilen ve esnafın sorunlarının ele alındığı toplantıda bir araya geldi.

Esnaf Sarayı 7. Kat Toplantı Salonu’na tüm adaylardan önce MHP Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar geldi. Katılımın yoğun bir şekilde gerçekleştiği toplantıya daha sonra Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz ve DSP Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci’nin katılımının ardından, toplantının oturum başkanlığını Sanayi Odası eski Başkanı Süleyman İlgeri gerçekleştirdi.

Toplantıda ilk olarak konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı ve AKP Denizli Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 2004 yılından itibaren gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken “Denizli’nin giriş çıkışları, 7 köprülü kavşak, 7 etüt merkezi, 98 veleybol ve basketbol sahası, parklar, 3 sentetik çim saha ve benzeri hizmetleri Denizli’ye kavuşturduk. Yeni dönemde ise 77 projemizi daha hizmete sokacağız” diye konuştu. Başkan Zeybekci kendisine verilen süreyi uzatınca, toplantıya katılanlar tarafından tepki içinde ayaklar yere vurularak protesto edildi.

Toplantıda söz alan DSP Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci ise konuşmasında, AKP’nin iktidarı süresince nelere zam gelmiş neler artmış ve vatandaşın durumu ne hal almış istatistiki rakamlarla yansıtırken, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları da göz önüne sererken Başkan Zeybekci’ye dönüp “Esnaf ve vatandaşımıza ne yapmaya çalışıyorsunuz başkanım?” şeklinde bir soru yöneltti. Vatandaşların ve esnafların ekonomik sıkıntısı ve işsizlik sorunu çözülmedikçe köprü ve kavşakların bir şey ifade etmediğini de vurgulayan Değirmenci, başkan olduğu taktirde öncelikli konusunun insanların ekonomik durumunu rahatlatıp, ardından trafiğin rahatlatılması için direklerin üzerinde tek ray sistemi olan monoray sistemini hizmete sokup, kapsül evler projesiyle de ayda 150 tl ile öğrenci ve asgari ücretlinin konut sorununu çözeceklerini söyledi.

DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz ise, başkanlık yarışında yola en iyisini yapmak için çıktığını belirtirken “Öfke vatandaşımın, boyun bükme benim olacak” dedi.

Konuşmasında insanların en önemli sorununun geçim derdi olduğunu vurgulayan Gürbüz “Sosyal belediyecilik öncelikle insanların yaşam seviyesini yükseltmektir. Ben projelerimin yanında öncelikle insanlarımızın yaşam seviyelerinin yükselmesi için hizmet vereceğim. Ayrıca ekonominin yükünü esnafımızın sırtından alacağız” dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, son 5 yılda ekonomik açıdan en fazla ezilen kesimin esnaf kesimi olduğunu ifade ederken, belediyenin esnafa bakış ve yaklaşımından da rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bahtiyar esnafların adaylara verilmek üzere hazırladıkları 5 maddenin altına bir yenisini de kendisinin ilave ettiğini belirterek “Bende bu maddelere altıncısını ekleyip nakliyecilere de bir site gerektiği maddesini ilave ettim. Öte yandan sürekli açıkladığımız projelerin yanında ulaşım olayında şirket olayını ortadan kaldıracak, toplu taşımacılığı şoför esnafına ortak akıl mekanizmasını çalıştırarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Belediyelerin halk için ve yerel yönetimler için büyük önemi olduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman ise, belediyecilik anlayışında denetim mekanizmalarının sürekli çalıştırılması gerektiğine dikkat çekerek, adayların hazırladıkları projelerin de halkın menfaati yönünde olması gerektiğini söyledi.

İnsanların iş ve aş peşinde koştuğu ve geçim sıkıntısının aşırı boyutlara ulaştığı bir toplumda, asfaltların altınla kaplansa da önemi olamayacağını belirten Ataman, kendilerinin işi ehline sorup kararlar alacaklarını belirtti ve insanların da belediyeden korkmak yerine güvenip derdini anlatabileceği yer haline dönüştürecekleri sözünü verdi.

Toplantının sonlarında Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman’ın 8 ton suyu her ay vatandaşlara ücretsiz verme sözünü eleştirirlerken, ücretsiz su konusunun yasal olmadığını öne sürdüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı