REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de yerel seçim öncesi temayül yoklaması

Ak Parti’de yerel seçim öncesi temayül yoklaması

Yerel seçimler yaklaşırken, adaylık konusunda yoğun talebin olduğu Ak Parti, temayül (eğilim) yoklamasına başladı. Dijital ortamda yapılan seçimde çeşitli kademelerdeki 1800 partili, aday olmasını istediği aday adaylarına oy veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2023 Pazar, 13:37

Ak Parti, belediye başkan adaylarının belirlenmesi, teşkilatın görüşünü yansıtması için temayül yoklaması yapıyor. Partinin çeşitli kademelerinde görev yapan 1800 partilinin oy kullanacağı yoklama Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Temayül komisyon başkanlığını Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yaptığı seçimler tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor. Partiye adaylık için başvuran isimler bilgisayar sistemi üzerinden işaretleniyor. Böylelikle süreç oldukça hızlı ilerliyor.

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör, temayül yoklaması ile parti içi buluşma ve demokrasi şöleninin yaşandığını söylerken, “Her zaman olduğu gibi Denizli’mizi yönetmeye talip Ak kadroların belirlenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da, “Temayül sürecinin AK Parti’nin demokrasi kültürüne yakışır bir şekilde tamamlanacağına inanıyor, milletimize hizmet etmeye talip olan yol ve dava arkadaşlarımıza başarılar diliyor, Denizli ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Temayülde oy kullanacak partiler sabah saatlerinden itibaren kongre merkezine geldi. Görevlilerin yardımı ile oy kullanacakları bilgisayarlara geçerek gönlündeki başkan adayına oy kullandı. Oy kullanma işlemi saat 16.00’ya kadar sürecek. Sonuçlar, Ak Parti Genel Merkezi tarafından değerlendirilecek ve adaylıklar bu yoklamaya göre belirlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı