REKLAMI GEÇ

Alkol kullananların oyuna talip

Alkol kullananların oyuna talip

Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye rakip çıkan barmen başkan adayı, “Alkol kullanan herkesten oy bekliyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

AKP’de ‘Başbakan Tayyip Erdoğan’ın prensi’ olarak gösterilen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye, 29 Mart seçimlerinde barmen rakip çıktı. AKP’li Başkan Zeybekci’nin içkili lokalleri kapatacağını söylemesi ve yeni içki ruhsatı almak isteyenlere Tabakhane’yi göstermesi, Bar İşletmecisi Zekai Serbest’i harekete geçirdi. İlk önce, bar sahiplerini toplayan Zekai Serbest, onları bu olaya direnmek için birlik olmaya davet etti. Bununla yetinmeyen, toplantı üzerine toplantı yapan ve sonrasında Başkan Zeybekci ile mahkemelik olan Serbest, mahkemeyi de kaybedince başka bir yol denemeye karar verdi. Zekai Serbest, barının kapanmaması için Denizli Belediye başkanlığı için bağımsız aday oldu.

Barını kapattırmak istemeyen Serbest, şimdi motosikletiyle gezerek, yağmur çamur demeden oy toplamaya çalışıyor. 22 yıldır bar işletmecisi olduğunu söyleyen, evli ve bir çocuk babası Zekai Serbest (48), “İçişleri Bakanlığı bir yazı çıkartmış. Pilot il olarak da Denizli seçilmiş. Lokallerin kapatılması ya da Tabakhaneye taşınması isteniyor. Burası uygun bir yer değil. Mahalle baskısı yapıyorlar. Bara gelen arkadaşlarımız bile otomobillerini saklar hale geldi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile ilk önce konuştum. Orta yolu bulamadık. Sonra İdari Mahkeme’ye başvurdum. Buradan da bir sonuç çıkartamadım. Arkadaşları toplayıp, olayı anlattım ve ‘Direnelim’ dedim. Sonra bir toplantı yaptık, içkili yerlere Tabahkane’ye taşınmaları için bir sene süre verildi. Ama biz Tabakhane’ye taşınmak istemiyoruz, Ben de bu durumun önüne geçmek için 508 TL ödeyerek, bağımsız belediye başkan adayı oldum. Şimdi motosikletimle dolaşıp oy topluyorum. Bu benim verdiğim bir tepkidir. Türkiye’ye örnek olsun. AKP belki beni ciddiye almadı, ama tek başıma ben oy toplarken, CHP ve MHP’den bana ‘Oyları bölüyorsun’ diye sözlü uyarı geldi. Böyle komik bir şey olabilir mi? Atatürkçüyüm ve O’nun izindeyim. Bağımsız Denizli Belediye Başkan adayıyım. Seçimlerde ilk önce alkol kullanan herkesten oy bekliyorum. Ve eğer başkan seçilirsem, Denizli’yi eski günlerine çevireceğim. Sosyal, aktif ve ekonomik durumu her zaman iyi olan, kendine yeten bir Denizli yapacağım. Sloganım ise, ‘Benim adım Zekai Serbest, her şey serbest’. Oyları bekliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı