REKLAMI GEÇ

BAŞBAKAN’DAN BÜYÜKŞEHİR BİLMECESİ

BAŞBAKAN’DAN BÜYÜKŞEHİR BİLMECESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, toplu açılışlar için geldiği Denizli’de büyükşehir ile ilgili yaptığı açıklama kafalarda soru işareti yarattı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2011 Pazar, 18:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli gezisinin ilk durağında Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesini beraberindeki bakanlarla birlikte kesen Erdoğan, açılışın ardından Orhan Abalıoğlu’na teşekkür plaketi verdi, sınıfları gezdi. Okulu gezdikten sonra açılış anısına okulun bahçesine 10 yaşında sedir ağacı diken Erdoğan, kürekle ilk toprağı attı.

TOPLU AÇILIŞ YAPTI
Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından toplu açılış töreni için Adalet Parkı’na geçti. Adalet Parkı’nda toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim törenine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, Denizli’nin bu açılışla yaklaşık 50 trilyonluk yatırıma kavuşacağını söyledi. Erdoğan, açılışı yapılan yatırımların, Denizli’ye hayırlı olmasını diledi.

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMASI SORU İŞARETİ YARATTI
Konuşmasında Denizli’nin büyükşehir olmasına yönelik çalışmaya da değinen Erdoğan, ”Denizlimizi de inşallah büyükşehirler kapsamına alıyoruz. Bizden öncekilerin yaptığı gibi yanlışlığa düşmeyeceğiz. Denizli’nin tüm mülki sınırları, yani Valilik sınırı neyse bütün bu sınırları kapsayacak şekilde Denizli’yi büyükşehir yapıyoruz. İstiyoruz ki imar bütünlüğü olsun. Bir yerde kaçak binalar gece kondular öbür tarafta itfaiye araçlarının giremeyeceği yerler olmasın, bir plan bütünlüğü olsun istiyoruz. Çünkü Denizli bütün doğal varlıklarıyla, zenginliğiyle turizmin de önemli bir merkezi olacak inşallah ve 2014 yerel seçimlere Denizli büyükşehir olarak girecek. Yetiştirebilirsek yasayı inşallah bu seçim öncesinde çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başbakanın bu açıklaması kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Bu kadar yüzölçümü büyük ve 18 ilçeden oluşan tüm ilin büyükşehir ilan edilmesinin nasıl gerçekleşeceği merak konusu oldu.

TARİH ÜÇÜNCÜ KEZ DEĞİŞMİŞ OLDU
Bu arada Denizli’nin büyükşehir olması tarihi de Başbakan Erdoğan’ın bu açıklaması ile üçüncü kez değişti. Referandum öncesi İç İşleri Bakanı Atalay, aralarında Denizli’nin de olduğu birkaç kentin büyükşehir yapılacağını açıklamış, tarih olarak da meclisin Ekim ayındaki ilk oturumunu işaret etmişti. Daha sonra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci yaptığı basın toplantısında ikinci bir tarih vererek, Ocak en geç Şubat ayında Denizli’nin büyükşehir olacağını açıklamıştı. Ancak Başbakan Erdoğan bugün yaptığı konuşmada yasanın yetişirse seçimden önce çıkacağını hedeflediklerini söyledi.

TELE KONFERANSLA AÇILIŞ
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından telekonferansla yapılan bağlantıyla açılışları gerçekleştirdi ve ilk beş TOKİ konutları hak sahibine anahtar verdi.

VALİLİK, BELEDİYE VE AKP İL BAŞKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ
Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve AKP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Tüm ziyaretler basına kapalı olarak gerçekleşti. Başbakan Erdoğan daha sonra Denizli’den ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı