REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan cevap verdi

Başkan Zolan cevap verdi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Mart ayı Belediye Meclis toplantısına konuşturulmadıkları gerekçesiyle ağızlarını bantlayarak gelen CHP’li meclis üyelerine sert tepki gösterdi. Zolan muhalefetin aslında çok konuştuğunu ileri sürerek, konuşma rakamlarını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2012 Cuma, 13:35

Denizli Belediye Başkanı Zolan, Mart ayı Belediye Meclis toplantısına ağızlarını bantlayarak gelen CHP’li meclis üyelerine sert tepki gösterdi. Başkan Zolan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’li belediye meclis üyelerinin Denizli’nin itibarını ve imajını zedelediğini ileri sürdü.

CHP’li Belediye Meclis üyeleri, son yapılan Mart ayı Meclis Toplantısı’na konuşturulmadıkları gerekçesiyle ağızlarını bantlayarak gelerek protesto etmişti. Belediye Başkanı Osman Zolan da yazılı açıklama yapıp, CHP’li meclis üyelerine tepki gösterdi. Başkan Zolan, CHP’li Meclis üyelerinin şov yaptıklarını ve Meclis Başkanlığı’nı diktatörlükle suçlamalarını büyük bir hayret ve şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

Başkan Zolan, “Şu çok iyi bilinmelidir ki, 2004 yılından bu yana Türkiye’nin hemen hiçbir kentinde görülmeyen bir uygulama Meclis Başkanlığımız tarafından uygulanmakta ve tüm siyasi gruplar üye sayılarına bakılmaksızın ve süre sınırlaması olmadan aynı konu hakkında istediği kadar söz hakkı almakta ve fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Buradan hareketle, kendi kişisel ve siyasi hırsları doğrultusunda hareket ederek Denizli’nin imajını ve itibarını zedeleyen ve özellikle demokrasi gibi evrensel bir değeri çıkarları doğrultusunda kullanan CHP’li Meclis üyelerine kendi tarzları ile değil, son 3 yılın resmi rakamları ile cevap vermeyi, devlet geleneğim, milletime duyduğum saygı ve kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimin bir gereği olarak görüyorum” dedi.

Yazılı açıklamada meclis üyelerinin 2009 yılından bugüne kadar ne kadar söz aldıkları da yer verildi. Açıklamada, CHP’nin 9 meclis üyesinin 2 bin 427, MHP’li 6 meclis üyesinin 734, İşçi Partisi’nin bir meclis üyesinin 487, Ak Parti’li 20 meclis üyelerinin ise 1378 kez söz aldığına yer verildi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı