REKLAMI GEÇ

Ben onlara insan bile demek istemiyorum

Ben onlara insan bile demek istemiyorum

Azerbaycan Milletvekili ve Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Dr. Ganire Paşayeva, Hocalı katliamı ile ilgili olarak göz yaşlarını tutamayarak konuştu: ”Bu soykırımı yapanlar bugün hayatta. Ermenistan devletinin üst düzeylerinde görevdeler. Ben onlara insan demek bile istemiyorum”

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2012 Salı, 09:30

Paşayeva, Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği “Hocalı katliamının 20. yıldönümü” ile ilgili İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Paşayeva, konferans öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan halkının soykırım konusundaki düşüncesini dünyanın her tarafındaki insanlara daha geniş şekilde duyurmak ve bütün dünya insanının Hocalı soykırımını bilmesi için her yerde panel ve konferanslar düzenlediklerini belirtti.

Ermenistan devletinin yetkililerinin tarih karşısında değil adalet karşısında hesap vermelerinin Azerbaycan’ın en büyük hedefi olduğunu ifade eden Paşayeva, şunları söyledi: “Hocalı’da Azerbaycan Türklerine karşı yapılmış bu soykırım sadece Azerbaycan Türklerine yapılmış bir soykırım değil, bu insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. Dünyanın her yerinde yaşamış insanların milletiyle, ülkesiyle, diniyle insanlığa yapılmış bu suçu işleyenlerin adalet karşısında hesap vermeleri için Azerbaycan’a destek vermelidir. Biz Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde insanlarımız ve çeşitli teşkilatlar tarafından Hocalı soykırımı ile ilgili konferanslar ve paneller düzenleniyoruz. Burada amacımız, Hocalı soykırımını Ermenistan’ın 20 yıldır Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tuttuğu için ve Hocalı’da yapılan soykırımı daha geniş anlatmak.”

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, 20 yıldır 1 milyon Azerbaycan Türkünün evine dönemediklerini dile getirerek, “Hocalı katliamını sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde anlatıyoruz. Artık Meksika Parlamentosu ve Pakistan Senatosu, Hocalı soykırımını tanıyan kararları kabul ettiler. Bu soykırımı yapanların adalet karşısında hesap vermesini talep ettiler. Bugün dünyada, bazı ülkelerde gündemine geldi bu konu. Yakın zamanlarda Hocalı soykırımını tanıyan ülkelerin sayısı daha çoğalacak” dedi.

Paşayeva, Ermeni Silahlı Kuvvetleri tarafından 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yapılan katliamın 20. yıldönümünde İstanbul Taksim’de çok büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Binlerce Türk kardeşlerimiz ve bacılarımız buraya gelecek ve bu suça itirazlarını bildirecek. Biz bütün dünyaya Azerbaycan ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğini göstereceğiz. Hiç kimsenin bizi ayıramayacağını göstereceğiz. Hocalı soykırımı olsun, Dağlık Karabağ sorunu olsun, sözde Ermeni soykırımı fikirleri olsun, bu konularda Azerbaycan ve Türkiye’nin birlikte ve beraber olduğunu göstermek için tüm dünyaya bir çağrı yapacağız. Bu soykırımı yapanlar bugün hayatta, Ermenistan devletinin üst düzeylerinde görevdeler. Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı, Hocalı soykırımı döneminde bizzat parmağı olan insanlar. Bugünkü Savunma bakanının direkt parmağı var. Ben onlara insan demek bile istemiyorum. Çünkü insan, böyle bir katliamı yapmazdı. O soykırımda biliyor musunuz ne kadar çocuk katledildi? Bu çocuk ne yapacaktı ki askere, silahsız çocuklar kadınlar ne yapacaktı ki, o insanlar öyle katliama maruz kaldılar?”

Konferanstan önce Hocalı katliamı ile ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Konferans için kürsüye çıkan Paşayeva, duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan Paşayeva, konuşmakta güçlük çekince kürsüden indi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı