REKLAMI GEÇ

CHP delege seçimlerinde vekaletle oy kullanma işlemi, tutanaklara yansıdı, tartışma yarattı

CHP delege seçimlerinde vekaletle oy kullanma işlemi, tutanaklara yansıdı, tartışma yarattı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel seçimlerin kaybının yarattığı moralsizlikle girilen kongre süreci sert tartışmalar ve usulsüzlük iddiaları gölgesinde sürüyor. Kongrenin başlangıcı konumundaki delege seçimlerinde eski başkan ve ‘bazı’ üyeler yerine ‘bazı’ yöneticilerin vekaletle oy usulsüzlüğü tutanaklara yansıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2023 Salı, 07:34

Kongre süreçlerinde delege yapısı ve oy kullanma sistemi sürekli tartışmalara neden olan CHP’de bu kongre süreci de benzer olaylar yaşanıyor. Eski yıllarda, tarlalardan traktörlerle getirilen taşıma üyelerin, hiç var olmayan üyelerin oy kullandığı delege seçimleri yine usulsüzlük iddiaları ile sürüyor.

CHP, genel seçim yenilgisinin yarattığı moralsizlikle kongre sürecine girdi, Aynı zamanda yerel seçimler de yaklaşıyor. Bu nedenle süreç sıkıntılı ilerliyor. CHP şu anda kongre sürecinin başlangıç aşaması olan delege seçimlerini yapıyor. Delegeler önemli, çünkü ilçe yönetimlerini, dolayısıyla il yönetimini de onlar seçiyor.

Bu nedenle siyasi hedef taşıyanlar kendisine yakın üyelerin delege yetkisini alması için çalışıyor. Fakat bu beraberinde tartışmaları ve usulsüzlük iddialarını da getiriyor.

Son olarak CHP’nin en güçlü olduğu mahallelerden, Gerzele Mahallesinde bazı iddialar tutanaklara yansıdı. Gerzele’nin üç CHP’li üyesi tarafından tutanak altına alınan iddialara göre CHP’de vekaleten oy kullanılıyor.

HANGİ İDDİALAR VAR?

Tutanağa yansıyan iddialardan bazıları şöyle:

  • Milletvekili adayı olma amacıyla il başkanlığı görevinden istifa eden Bülent Nuri Çavuşoğlu ve eşi bu mahalleye kayıtlı. Fakat delege seçimlerine katılmamalarına rağmen, Şemikler Mahalle Sorumlusu İsmail Altınay, Çavuşoğlu ve eşi adına oy kullanmıştır.
  • İl Yöneticisi (Yönetim Kurulu Üyesi) Okan Kart, kendi ailesinin parti mensupları yerine oy kullanmıştır.
  • Merkezefendi İlçe Yöneticisi (Başkan Yardımcısı) Hakan Kıyak ailesinden gelmeyenler adına oy kullanmıştır.
  • Sandığa gelmeyen bazı üyeler yerine bu iki yönetici oy kullanmıştır.
  • Üstelik sandık görevlileri bu usulsüzlüğe göz yummuştur.

Tutanağa imza atan parti üyeleri, kamera kayıtlarının incelenmesi talebiyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığına başvurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı