REKLAMI GEÇ

‘Yakında müsteşar olur’

‘Yakında müsteşar olur’

Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın kardeşi Mustafa Uçar’ın Pamukkale’ye işletme müdürü olarak atanmasına CHP ve ÖDP’den tepki geldi. CHP’li Yurtseven atamaya ‘skandal’ yorumu yaparken, ÖDP’li Çoban, ‘Yakında müsteşar olur’ sözleriyle eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2012 Salı, 12:01

Pamukkale atamasına tepki geldi. Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın kardeşi Mustafa Uçar’ın Pamukkale’ye işletme müdürü olarak atanmasına CHP ve ÖDP’den tepki geldi. CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban yaptıkları açıklamalarla atamayı eleştirdi. Yurtseven atamayı ‘skandal’ olarak tanımlarken, Çoban ise Uçar için “Yakında bakanlıkta müsteşarlığa bile yükselebilir” dedi.

Yurtseven “Bu bir siyasi skandaldır”
CHP’li Yurtseven, atamayı siyasi skandal olarak nitelendirirken “Denizli AKP’nin çiftliği haline geldi. AKP İl Başkanı Avni Örki’nin yeni devlet memuru olan eşi Nur Örki’nin İl Sağlık Müdürlüğü’nde müdür yapılmasından sonra AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın cami imamlığı yapan kardeşi Mustafa Uçar’ın Pamukkale’ye Kültür ve Turizm İşletme Müdürü olarak atanması tam anlamıyla bir rezalet ve siyasi skandaldır. Devlet kurumlarında yapılan atamalarda liyakatı bir kenara bırakarak AKP’li olma kriterlerini uygulayan iktidar partisi, Denizli halkıyla alay edercesine kendi yandaşlarını önemli kadrolara atamakta ve bu uygulamalardan yüzleri dahi kızarmamaktadır. Cami imamlığı yaparken Acıpayam Özel İdare Müdürlüğü’ne atanan, buradan da Pamukkale gibi Dünyaca ünlü Pamukkale’ye Müdür yapılan AKP Milletvekilinin kardeşi, hangi özellikleri nedeniyle bu göreve getirilmiştir. Sorumlular hesap vermek zorundadır. Yıllık 24 milyon lira bütçesi bulunan Müdürlüğün başına bir imamın getirilmesi AKP’nin siyasi utancı ve yüz karası değilse nedir. Müdürlüğe atanan Mustafa Uçar’ın turizm bilgisi nedir, hangi birikime sahiptir. Yabancı dil bilmektemidir. Bu koşulların AKP’liysen hiçbir önemi yoktur. Bu zihniyet, 2013’te imam müdürü Sağlık Bakanlığı’nda Genel Müdür veya müsteşar yapılırsa kimse şaşırmasın. CHP olarak daha önce AKP Denizli İl Başkanı Örki’nin yeni devlet memuru eşinin Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Müdür yapılmasını ortaya çıkardık ve protesto ettik. Şimdi de AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın imam kardeşinin Pamukkale’ye Müdür yapılmasını kınıyoruz.Denizli’yi çiftlik,kendilerini de bu çiftliğin kahyası gibi gören AKP’lileri bu utançlarıyla baş başa bırakıyoruz.Yaşanan bu siyasi çirkinlikleri Denizli halkının takdirine bırakıyoruz” dedi.

Çoban “Yakında bakanlıkta müsteşarlığa bile yükselebilir”
ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban ise atamanın etik olmadığını belirterek, “Atanan kişinin AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçarı’ın kardeşi olmasının yanı sıra, mesleki anlamda da turizmle hiç bir ilgisi olmamasının açıklanacak hiç bir yanı yok. Bu atamanın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. 10 yıllık imam olan kardeş Mustafa Uçar, il özel idaresine transfer olup, arkasından Acıpayam özel idarede müdürlük görevine yükseliyor. Kardeş Uçar’ı burası da kesmemiş olacak ki Pamukkale’ye müdür olarak atanıyor. Mustafa Uçar, bu kadar kısa bir zaman içersindeki bu önlenemez yükselişini açıklamak zorunda. Abisi Bilal Uçar’ın söylediği gibi ‘bu görevi yapma yeteneğini ve hakkını’ nasıl kazandı? İnsanlar yıllarca atama beklerken, bir cami imamı hangi kriterlere göre böyle bir göreve geliyor? Mustafa Uçarı’ın turizmle ne gibi bir ilgisi vardır? Nerede yetişmiştir? Turizmle ilgili bir kurumun başına gelmek için imam olmak yeterli midir? Turizmle imamlık arasındaki derin ilişki nedir? Bilal Uçar bütün bu ‘üstün yeteneklere’ sahip kardeşini savunurken, ‘Kardeşim oysaki tüm müdürlük vasıflarına sahip. Milletvekili kardeşi olduğu için müdürlük yapmayacak mı?’ diye soruyor. Bu zihniyet ‘ağaçları kesmeden nasıl kültür merkezi yaparız’ diyen zihniyetinden farklı bir şey değil. Milletvekili Uçar bir zahmet kardeşinin bu vasıflarını açıklamak zorunda. Bir cami imamıyken üç yıl içerisinde mesleği ile alakası olmayan bir kuruma müdür olabilmenin inceliklerini Denizlilere anlatmak zorundalar. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, kardeş Uçar’a güvendiklerini ve sağlam bir kişi olduğu açıklayarak atama kriterlerini de ortaya koymuş oldu. Oklu, Pamukkale’de görev yapmanın zor olduğunu ve gece gündüz çalışması gerektiği gibi kendisinin de inanmadığı gerekçelerle bu partizanca atamayı geçiştirmeye çalışıyor. Başımıza kraldan çok kralcı kesiliyor. Atamadan vekil olan ağabeyin haberi olmadığı yalanına kimler inanacak. Bu düpedüz insanları aptal yerine koymaktır. Kardeş Uçar ‘bu yetenekleriyle’ yakında bakanlıkta müsteşarlığa bile yükselebilir. Vatandaş, turizm okullarından mezun olanları hangi camiye imam olarak atayacağınızı da merak ediyor” dedi.

Yorumlar

taner   -  Bağlantı 10 Şubat 2013, 23:01

işi ehline verin diye hadis var.adam imam ise müftü yapın o zaman.turizm mezunumu,yabancı dil biliyormu,o müdürlüğü yapmak için gerekli şartları taşıyormu?bunları muhalefetteki partiler yapsa adamı ipe götürürler.bunlar kul hakkının alasını yiyorlar.canım türkiyemin içine ettiler.

horoz   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 17:45

burası turkıye hersey olur

memis   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 12:47

ya millet niye hayiflaniyorsunuz ki, sanik sandalyesindeki adami basiniza milletvekili seciyorsunuzda, kanunlarin, kurallarin geregini yapan adami vekaleten kabul etmiyorsunuz. ha sizin sanik saibeliliginiz, bu adamin kanuni acidan eksikligi nedir. erkekce konusacak olursaniz siz alasini yapmazmisiniz….ha ben yurt disinda yasiyorum, hic bir zamanda ne akp ne chp, ye oy verme sansim oldu.

Mert   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 10:08

iste her sey ortada Dindarlar ve Dinsizler sinifi diye böldünüz Ülkeyi

emel yazısöğüt   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 01:51

habrin başlığına baktım. Kesin yurtseven imzalıdır dedim. Aynen de dediğim gibi. Yeter artık şu insanın görüşleri 3 yaşındaki çocukla aynı. Çocuk gibi harkeet ediyorsun yurtseven aynı çocuk.

serseren   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 17:11

BAKARSINIZ ABİSİ SAYIN VEKİLİMİN HABERİ OLMADAN DENİZLİYE VALİ OLMUŞ İMAM EFENDİ.OLURMU OLUR.BURASI TÜRKİYE.

haydar   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 16:31

he he normal ya, tesadüfdür, kedidir kedi

ismail   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 14:41

Memlekette 1 tane asaleten müdürlük yapan kişi kalmış mıdır ey rangerxman!!!

rangerxman   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 13:53

arkadaşlar mynet teki yorumlara baktımda..provakatörlerin gazına çook geliyoz .Adam asaleten değil vekaleten müdürlük yapıyor.Adam sınavlara girmiş kazanmış hak etmiş müdürlük ünvanını.yetkililerde
vekaleten atamasını yapmışlar ne var ki bunda

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı