REKLAMI GEÇ

ÇİFTÇİ KADINLAR BAKAN KAVAF’TAN YARDIM İSTİYOR

ÇİFTÇİ KADINLAR BAKAN KAVAF’TAN YARDIM İSTİYOR

Çal Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a, çiftçi kadınların emeklilikle ilgili sorunlarını çözmesi için mektup yazıldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2011 Cumartesi, 18:45

Çal Ziraat Odası’na kayıtlı bayan çiftçiler, emekli olmak için Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’tan yardım bekliyor. Oda Başkanı Ömer Ayhancı’ya mektup yazdıran ve Bakan’ın bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekleyen kadınlar, borç yapılandırma süresinin sonu gelmeden, kendilerine de mahkeme açılmadan emeklilik haklarının doğmasını bekliyor.

Konu hakkında bilgi veren Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, kadınlara haksızlık yapıldığını, kadın çiftçilerin büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek “6111 numaralı ‘torba yasa’da çıkan Bağ-kur prim affından faydalanmak üzere çiftçi olup da 1994 yılından bugüne Tekel, Toprak Mahsulleri Ofisi vb. veya tüccar gibi kurumlara ürün satan erkekler, Bağ-kur kesinti makbuzu ile SGK’ye müracaat ettiğinde, doğrudan borçlanıp yaşı ve yılı uygun olup olmadığına bakılıp emekli olabiliyor. Bayanlar müracaat ettiğinde, evli ise mahkeme kararı gerektiği söylenmektedir. Bizce bu kadınlara yapılmış bir haksızlıktır. Bu konu hakkında gerekli çalışmanın yapılıp, bu haksızlığın ortadan kaldırılması için gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Başta Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf olmak üzere, Denizlili milletvekillerimizin de bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Yapılandırma süresi bitmeden, bu sorun çözülmeli ki emeklilik şansı olan kadınlarımız bu fırsatı kaçırmasın” dedi. Ömer Ayhancı, kadın üyelerin isteği üzerine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a konu ile ilgili mektup gönderdiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı