REKLAMI GEÇ

DANIŞTAY, CANKURTARAN’A BELEDİYELİK HAKKINI GERİ VERDİ

DANIŞTAY, CANKURTARAN’A BELEDİYELİK HAKKINI GERİ VERDİ

Denizli’ye mahalle olarak bağlanan Cankurtaran, yeniden belediye olma yolunda. Danıştay 8’inci Dairesi, Cankurtaran halkından bazı kişilerin açtığı, Cankurtaran’ın Denizli’ye mahalle olarak bağlanması kararının iptaline ilişkin davada, Denizli Belediyesi’nin karar düzeltme talebini reddetti.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2011 Çarşamba, 17:56

Denizli Belediye Meclisi, 2006’da, belediye sınırlarına 5 kilometre mesafede bulunan 13 belde ile 10 köyün tüzel kişiliklerinin feshedilerek, Denizli Belediyesi’ne bağlanması yönünde karar almıştı. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 11. maddesine göre alınan karar, 2006 yılının Ağustos ayında Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği, Denizli Belediyesi’ne bağlanacak olan Cankurtaran Beldesi’nin belediye meclisi ise Denizli Belediyesi’nin mahallesi olma kararını kabul etmişti. Yüksek Seçim Kurulu’nun, Şubat 2009’da aldığı kararla da Cankurtaran, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine mahalle olarak katılmıştı.

DAVA AÇTILAR
Ancak daha sonra, belde halkından bazı kişiler, Cankurtaran Belediye Meclisi’nin aldığı kararın kendilerini bağlamadığını, referandum yapılmadan bu karar alındığı ve Denizli Belediyesi’nin mahallesi olmak istemediklerini belirterek, Denizli İdare Mahkemesi’ne, Cankurtaran’ın Denizli’nin mahallesi olmasına ilişkin kararların iptal edilmesi için dava açtı.

DENİZLİ BELEDİYESİ İTİRAZ ETTİ
Cankurtaran sakinlerinin Denizli Belediyesi’ni dava etmesinin ardından, konu Danıştay’a taşındı. Danıştay, Cankurtaran’ın Denizli Belediyesi’nin bir mahallesi olmasına ilişkin kararı iptal etti. Davalı Denizli Belediyesi ise Danıştay’ın bu kararına itiraz ederek, kararın düzeltmesini istedi. Ancak Danıştay 8’inci Dairesi 24 Aralık 2010’da aldığı kararla, Denizli Belediyesi’nin kararın düzeltilmesine ilişkin isteğini reddetti.

SEÇİM YAPILACAK
Danıştay, bu kararıyla, Cankurtaran’a tekrar belediye olma hakkını vermiş oldu. Şimdi, Danıştay’ın kararını Denizli İdare Mahkemesi değerlendirecek. Denizli İdare Mahkemesi’nin, Haziran’da yapılacak genel seçimlere kadar, Cankurtaran’a belediyelik hakkını geri veren Danıştay kararına uygun bir karar vermesi bekleniyor. Bu durumda, Cankurtaran’da yerel seçim yapılması gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı