REKLAMI GEÇ

İl Genel Meclisi’nin Fransa çıkarması

İl Genel Meclisi’nin Fransa çıkarması

Avrupa Bölgeler Asamblesi Genel Kurul toplantısı Fransa’da Strazburg şehrinde yapıldı. Toplantıya Denizli İl Genel Meclisi Başkanı ve grup başkanvekilleri de katıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2012 Cumartesi, 10:11

10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Genel Kurul toplantılarının ikincisi Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli İl Genel Meclisi’ni temsilen, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ak Parti Grup Başkanvekili Avni Örki, CHP Grup Başkan Vekili Selahattin Koçdemir, İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Yüceliş ve ve Muharrem Özen katıldı.

Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER), Avrupa’dan 33 ülke, 270 bölgenin ve 16 bölgelerarası organizasyonun bir araya gelerek bölgesel sorunları daha etkili ve yüksek sesle dile getirdiği, sosyal ve sağlık politikaları, eğitim, kültür ve gençlik, ekonomik, bölgesel gelişme konularında işbirliklerini geliştirmek ve sürdürebilirliğini arttırmak amacıyla birçok projenin yürütüldüğü önde gelen bir yapı olduğu açıklandı.

Türkiye’den; Denizli’nin yanı sıra İstanbul İl Özel İdaresi, Kırşehir İl Özel İdaresi, Edirne İl Özel İdaresi ve üyelik başvurusu onaylanan Uşak İl Özel İdaresi katıldı. Üç gün süren organizasyonda, ekonomik ve bölgesel kalkınma, kültür, gençlik, eğitim, uluslararası işbirliği ve demokrasi konuları üzerinde yoğun çalışmalar yapıldı ve etkili temaslarda bulunuldu. Denizli İl Genel Meclisi’ni temsilen toplantıya katılan heyet etkinlik kapsamında; AER Başkanı, Genel Sekreteri, Komite Başkanları ve Bölge Temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı