REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE AKP’SİZ ÇELENK TÖRENİ

DENİZLİ’DE AKP’SİZ ÇELENK TÖRENİ

AKP İl Başkanı, Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sabah Valilik binası önünde yapılan çelenk koyma törenine katılmadı. CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, duruma tepki gösterirken, törene katılmayan AKP’li Örki ise “Eşim nöbetçiydi. Çocuğuma bakmak zorundaydım” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2011 Cumartesi, 11:05

Denizli Valiliği Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde gözler AKP İl Başkanı ve çelengini aradı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene AKP İl Başkanı Avni Örki katılmazken, törende partinin çelengi de yer almadı.

CHP’Lİ YAVAŞ, “AKP ZİHNİYETİNİ GÖSTERİYOR
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, “Ben de yeni fark ettim şimdi. Gerçekten üzücü bir olay. Ulusal egemenliğe kavuşmamızın 91. yıldönümünü kutlarken üzücü bir olay. AKP’nin zihniyetine bağlıyorum ben bu olayı. Çok fazla da bir şey söylemek istemiyorum” diye konuştu.

ÇOCUĞUMA BAKIYORDUM
AKP İl Başkanı Avni Örki, törene katılmamasıyla ilgili olarak, eşinin hemşire olarak bir kamu kurumunda çalıştığını ve 24 saat süreli bir nöbet görevi nedeniyle evde olmadığını dile getirirken, “Bir buçuk yaşında bir çocuğum var. Evden çıkmak için eşimin gelmesini bekliyordum. Ancak 9.15 gibi evde olabildi. Ben her şeyden önce bir babayım. Töreni unutmak gibi bir lüksümüz olamaz. Ancak Stadyum’da yapılan törene katılabildim. Bu insani bir durum. Çocuğum da hasta, onu kimseye emanet edemezdim” diye konuştu.

PARTİMİZ ZATEN TEMSİL EDİLİYOR
İktidar partisinin Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan’ın da katılmadığı çelenk koyma töreninde, partinin temsil edilip edilmediğine yönelik soruya “Partimiz zaten orada. Siyasi parti olarak çeşitli konumlarda temsil ediliyoruz. Merkez İlçe Başkanımız o törene katılması gereken isimlerden biri değil” yanıtını veren Örki, bu durumun altında farklı gerekçeler aranmasının kendisince enteresan ve şık olmayan bir bakış açısı olduğunu dile getirdi.

ÇELENGİ ÇİÇEKÇİ UNUTMUŞ
Parti çelenginin çiçekçinin unutkanlığı yüzünden tören saatine yetişmediğini de belirten AKP İl Başkanı Örki, “Çiçekçimiz tören saati öncesinde çelengi Valilik Binası’na ulaştırmayı unutmuş. Tören başladığı sıralarda alana gelmişler. Ancak ahengi bozmamak adına törenin bitmesini beklemişler. Şu anda Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde çelengimiz mevcut” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı