REKLAMI GEÇ

Erdoğan, Keskin’e açtığı tazminat davasını kazandı

Erdoğan, Keskin’e açtığı tazminat davasını kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin hakkında bir gazeteye verdiği demeçte kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı 5 bin liralık tazminat davasını kazandı.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2012 Cuma, 17:13

Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Erdoğan’ın avukatı Sevencan ile Keskin’in avukatı Tansu Batur katıldı. Erdoğan’ın avukatı Sevencan, Keskin’in açıklamalarıyla müvekkiline hakaret ettiğini savunarak, tazminata hükmedilmesini istedi.

Avukat Batur ise müvekkilinin açıklamasında ”Başbakan Erdoğan’ın isminin bir kez geçtiğini ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşımadığını” ifade ederek, davanın reddini istedi. Hakim Erdal Sümbül, davayı kısmen kabul ederek, Keskin’in, Erdoğan’a 5 bin lira tazminat ödemesine hükmettiğini bildirdi.

Dava dilekçesinde, Keskin’in 21 Kasım 2011’de Aydınlık gazetesinde yayımlanan ve ”Kozinoğlu olayında, Tayyip Erdoğan’ın karşısında gördüğü kişi ve kurumları enterne etmesinin tipik bir örneğini yaşadık” cümlesini de içeren demeciyle Başbakan Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu kaydedilerek, 20 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı