REKLAMI GEÇ

İŞTE PARTİ PARTİ VEKİL ADAYLARI!

İŞTE PARTİ PARTİ VEKİL ADAYLARI!

Denizli’de siyasi partilerin seçmen listeleri tamam. 8 siyasi partinin 56 adayla seçime girdiği kentte biri BDP, diğeri Denizli Cumhuriyet Güçbirliği’nin adayı olmak üzere üç de bağımsız aday var. Listeler, AKP hariç, genel itibariyle beklenilen düzeyde.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2011 Salı, 16:31

AKP’de beklendiği gibi Denizli eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ilk sırada yer alırken, Ankara’dan aday adayı olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf listeye giremedi. Bir diğer sürpriz de CHP kontenjan adayı konusunda yaşandı. İkinci sıranın kontenjana ayrıldığı bildirilmesine rağmen Genel Merkez bunu kullanmadı ve ön seçim sıralamasına uydu.

AKP’DE SÜRPRİZLER
AKP’de beklendiği gibi Denizli Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Nihat Zeybekci birinci sıradan aday gösterilirken, temayül yoklamasında ikinci sırada yer bulan eski il başkanlarından Şahin Tin’in aday listesinde yer alamaması büyük şaşkınlık yarattı. AKP milletvekillerinden Mehmet Yüksel ikinci sıradan aday gösterilirken, Denizli milletvekili Mithat Ekici ile eski milletvekilleri Osman Nuri Filiz ve Mehmet Yüksektepe de sıralamaya giremedi. Ankara’dan adaylık başvurusu yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın listelere girememesi de Denizli için bir başka sürpriz oldu. Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da aday olmadığı için listede yer almadı. Aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Bilal Uçar, üçüncü sırada yer aldı. Kadın Gelişim Derneği Başkanı Nurcan Dalbudak, dördüncü sırada yer alarak AKP listesinin bir diğer sürprizi oldu. Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cahit Özkan beşinci sırayı elde etti. İl Genel Meclisi’nin eski başkanı Halil Pekdemir de altıncı sırayı alarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. AKP İl Gençlik Kolları eski Başkanı Ayhan Soyfidan ise yedinci sırada yer alırken, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever ve Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural ise listeye giremedi.

CHP’DE KONTENJAN SEVİNCİ
Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP’de Genel Merkez’in ikinci sıradan kontenjan adayı kullanmaması büyük sevinç yarattı. Genel merkeze kontenjan kullanılmaması yönünde giden talepler yankı buldu ve 3 Nisan’da yapılan ön seçimde ikinci sırayı alan Melike Basmacı Kayhan yerini korumuş oldu. Sıralama ön seçimde çıkan Adnan Keskin, Melike Basmacı Kayhan, Adil Demir, Kazım Arslan, Huriye Çağlayan, Ali Kavak ve Gülizar Biçer Karaca isimlerinden oluştu. CHP’nin yedi adayından altısının avukat olması dikkat çekti. CHP’de ikinci sıradaki inşaat mühendisi Melike Basmacı Kayhan dışındaki diğer milletvekili adayları avukatlık yapıyor.

MHP’DE BEKLENEN LİSTE
MHP’nin milletvekili aday sıralamasında sürpriz yaşanmadı. Denizli Milletvekili Ekonomist Emin Haluk Ayhan 2007’de olduğu gibi yine birinci sıradan aday gösterildi. Eski milletvekili Ali Keskin ikinci sıraya yerleşti. 2009 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkanlığı’na aday olan ve partinin oylarını ciddi oranda artıran avukat Ümit Bahtiyar üçüncü sırada aday gösterilirken, veteriner hekim Mehmet Ali Uzakgider dördüncü, doktor Muzaffer Keçelioğlu beşinci, eğitimci Bekir Kaymakçı altıncı, avukat Nilgün Aksu Şener ise yedinci sıradan aday gösterildi. Sürpriz olarak nitelendirilebilecek tek isim ise listede kendine yer bulamayan İl Genel Meclisi’nin MHP Grup Başkanvekili Cafer Birtürk oldu.

İŞTE DENİZLİ LİSTELERİNİN TAMAMI………

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
1-Nihat Zeybekci
2-Mehmet Yüksel
3-Bilal Uçar
4-Nurcan Dalbudak
5-Cahit Özkan
6-Halil Pekdemir
7-Ayhan Soyfidan

CUMHURİYET HALK PARTİSİ
1-Adnan Keskin
2-Melike Basmacı Kayhan
3-Adil Demir
4-Kazım Arslan
5-Huriye Çağlayan
6-Ali Kavak
7-Gülizar Biçer Karaca

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
1-Emin Haluk Ayhan
2-Ali Keskin
3-Ümit Bahtiyar
4-Mehmet Ali Uzakgider
5-Muzaffer Keçelioğlu
6-Bekir Kaymakçı
7-Nilgün Aksu Şener

DEMOKRATİK SOL PARTİ
1-Hasan Erçelebi
2-Meral Er
3-İlhan Tufan
4-Sadık Köyoğlu
5-Kemal Açıkalın
6-Hilmi Bali
7-Mehmet Kamil Tarakçı

DEMOKRAT PARTİ
1-İsmail Ağar
2-Osman Çandır
3-İsmail Hakkı Kamak
4-Aysel Çakmak
5-Ömer Kılıç
6-Turgay Urgan
7-İsmail Sağer

SAADET PARTİSİ
1-Ali Rıza Alnıak
2-Bayram Ünnü
3-Ahmet Ergunt
4-Cafer Akınlı
5-Sebati Özer
6-Sait Arı
7-Kamil Selçuk

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ
1-Rasim Etçioğlu
2-İlksen Koptur
3-Bünyamin Yıldız
4-Suna Pala
5-Selami Şevik
5-İdris Karadağ
6-Rehmi Karadayı

HALKIN SESİ PARTİSİ
1-Uğur Tatar
2-Taner İlgiimar
3-Zeliha Güvenç
4-Ramazan Yurtsel
5-Ercan Koç
6-Salih Tekin
7-Süleyman Aslantürk

BAĞIMSIZLAR
Kemal Beler (BDP)
Mustafa Güleç (Denizli Cumhuriyet Güçbirliği)
Kazım Gürdal

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı